We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Messi kan lämna gratis redan i sommar men…

1 1 0
06.09.2019

ENGLAND

Sky Sports ger Wales största exportvara sedan Tom Jones chansen att svara på kritiken och skriverierna om honom i Spanien. Gareth Bale: ”Det verkar som att jag blivit mer syndabock än de flesta andra. Jag tar det med en nypa salt även om det inte är rättvist”, säger Real Madridspelaren som just klivit ur frysboxen, ”Jag skulle inte påstå att jag är glädjefylld när jag spelar, men jag spelar, och när jag spelar så ger jag allt”.

The Guardian låter Bale svinga vidare. Han har hånfullt fått smeknamnet ”golfaren”, eftersom han tillbringar åtskilliga soltimmar i Madrid med klubban i handen. Det bekymrar inte Bale. Tvärtom. ”Jag är glad för smeknamnet, ärligt talat”, säger han, poängterar att det bara är en hobby, men faktiskt en nyttig sådan. ”Den gör mig lugnare på planen och är et sätt att koppla av från fotbollen, vilket kan vara skönt”, säger Bale.

The Times peggar upp för att ”’Golfaren’ Bale slår tillbaka”. Men ett större nedslagsmärke får ”Premier League förstör mindre ligor”. En Uefa-rapport varnar för att de fem stora ligorna suger ut allt mer pengar ur andra ligor genom tv-avtal som bara växer medan de mindre nationella ligors avtal minskar. ”Vad gäller tv-rättigheter, framhäver rapporten att i Skandinavien (Sverige, Norge och Danmark) läggs mer pengar ut på Premier Leagues rättigheter än på den egna nationella ligan”. Dessutom har de stora ligorna spridit ut sig över fler matchdagar.

Daily Mirror använder ordleken ”Feud for thought” för att grälsjukan sprider sig bland Storbritanniens fotbollsgamlingar. Först var det Michael Owen mot Alan Shearer. Nu har Roy Keane gett sig på Alex Ferguson igen med en billig poäng om skottens svågerpolitik i Man United, ”Jag är förvånad att hans fru inte också fick något jobb där”.

Daily Mail bjuder på lite gott och blandat från fotbollens värld på sportettan, och fortsätter inne i tidningen. Danny Drinkwater har det inte lätt. Först utfryst av Sarri Chelsea, sedan fast........

© fotbollskanalen