menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Pedro Sánchez’e yönelik baskının nedeni Filistin’e verdiği destek mi?

39 0
04.08.2026

Avrupa Birliği bugün Ceuta’da yaşanan göç krizini konuşuyor. Avrupa basınına baktığımızda hedefte en çok İspanya Başbakanı Pedro Sánchez var. “Bencil”, “hukuka aykırı”, “sınırlarını koruyamıyor” gibi ağır eleştiriler peş peşe geliyor. Olağanüstü toplantılar düzenleniyor, yeni göç planları hazırlanıyor ve İspanya’nın göç politikası Avrupa’nın gündemine oturmuş durumda.

Ancak bütün bu gelişmeleri takip ederken insanın aklına ister istemez şu soru geliyor:

Gerçekten bütün bu tepkinin nedeni sadece göç krizi mi?

Çünkü Pedro Sánchez son aylarda Gazze konusunda Avrupa’da en net tavır alan liderlerden biri oldu. İsrail’in Gazze’de yürüttüğü saldırıları açıkça eleştirdi, Filistin devletinin tanınmasını savundu ve Avrupa’nın bu konuda daha cesur davranması gerektiğini söyledi.

Tam da bu süreçte Avrupa’nın en fazla eleştirilen liderlerinden biri hâline gelmesi dikkat çekici.

Üstelik Sánchez’in açıkladığı rakamlar da üzerinde düşünülmesi gereken bir tablo ortaya koyuyor.

İspanya Başbakanı, son beş yılda Avrupa Birliği’ne düzensiz yollarla giriş yapan göçmen sayılarını kamuoyuyla paylaştı.

Buna göre aynı dönemde İtalya üzerinden 478 bin, Balkanlar üzerinden 340 bin, Yunanistan üzerinden 260 bin, İspanya üzerinden ise 235 bin düzensiz göçmen Avrupa’ya giriş yaptı.

Yani rakamlar, Avrupa’ya en fazla düzensiz........

© Milli Gazete