We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

U godinu dana Puljak i Ivošević preživjeli su tri nekonvencionalne afere. Može li ih ova s Tindera dokrajčiti

4 1 8
15.06.2022

Više od dva mjeseca, nakon što su Ivica Puljak i njegovi suradnici podnijeli ostavke, doimalo se da je predizborna kampanja u Splitu jedna od najmanje sadržajnih u povijesti demokracije. Igdje. Puljak je vrtio fraze o redu i neredu koje su blijedile svakom novim izgovaranjem. Kerum bi tek povremeno podsjećao na osebujnog gradonačelnika Želu (upozorenje mlađim čitateljima, Željko Kerum je doista bio splitski gradonačelnik, od 2009.-2013.). A HDZ?

Najveća hrvatska stranka, ona koja bi, čuli smo ovog vikenda u Lisinskom, vladala i naredno desetljeće, u Splitu se stopila s okolinom. Potpuno. Kandidat za gradonačelnika, Zoran Đogaš, je nestranački čovjek. Na njegovim jumbo plakatima nema loga, ni spomena stranke u čije ime nastupa. Vice Mihanović, koji je od lanjskih izbora vrijedno iskakao iz paštete, sasvim legitimno gradeći svoju političku poziciju, kao da je posljednje tjedne uglavnom proveo zaključan u nekom ormaru, bez pristupa internetu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

‘Milica’ i ‘Aleksandra’ protiv manjeg odaziva na izbore

No, koliko god djelovala neobično, ta taktika HDZ-a imala je smisla. Ona je, sasvim moguće, ta koja bi mogla osigurati što bolji rezultat stranke Andreja Plenkovića, kojem je baš splitski poraz lani jako teško pao. Naime, ukoliko je kampanja što nevidljivija, vjerojatno će i odaziv biti manji. A ako je odaziv manji, onda svakako rastu šanse velikoj stranci s ograncima u “svakom splitskom portunu”. Nakon priče o “Aleksandri” i “Milici”, te Puljkovom vijećniku i zamjeniku, ta taktika je, očito, stvar prošlosti.

Izbori u Splitu su odjednom postali, pa, seksi. O dopisivanju Luke Baričića i Bojana Ivoševića s dvije navodne djevojke iz Beograda izvještavaju svi mediji, novinari padaju s nogu trčeći s pressice na pressicu, a splitska Tinder-afera tema je koja se komentira posvuda.

Policija? Još broje čahure na Desincu

Činjenice su, dakle, barem onima koji nisu u ormaru s Mihanovićem, dobro poznate. Ukoliko se radi o prepisci sa stvarnim osobama, imamo ne pretjerano ugodnu seks aferu koju je Baričić već platio političkom karijerom. Ukoliko se, pak, radi o namještaljci na koju su Puljkovi suradnici nasjeli, onda se radi o najprljavijoj epizodi iz prljave povijesti prljavih hrvatskih političkih kampanja.

O čemu se ovdje doista radi, možda će utvrditi policija. Ali, ne treba zadržavati dah nadajući se da će se to dogoditi brzo, prije splitskih izbora (26. lipnja). Hrvatska policija, naime, još nije uspjela prebrojiti čahure preostale od metaka koje su ispalili prije tri tjedna u sukobu s navijačima na Desincu, pa se neko brzo razrješenje potencijalne internetske prevare doima prilično nerealnim.

VHS ustaša i Facebook antisemit

No, za kampanju koja se nenadano prometnula........

© Telegram


Get it on Google Play