menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

KILIÇDAROĞLU’NUN RUH HALİ

21 0
20.06.2026

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yaşanan olağanüstü gelişmelerin ardından, mutlak butlan kararıyla yeniden genel başkanlık koltuğuna oturan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sözcü TV’de yaptığı röportaj siyaset gündeminin en çok konuşulan başlıklarından biri oldu.

Program boyunca yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar, yalnızca Kılıçdaroğlu’nun siyasi geleceği açısından değil, CHP’deki liderlik tartışmaları bakımından da önemli mesajlar içeriyordu.

Röportajı başından sonuna kadar izlediğimde, Kılıçdaroğlu’nun ekranlara yansıyan ruh halinin dikkat çekici olduğunu düşündüm.

Programın başlangıcında yüz ifadesinde, uzun bir aradan sonra yeniden CHP Genel Merkezi’nde bulunmanın verdiği memnuniyet ve heyecan hissediliyordu. Türk bayraklarıyla donatılmış salonda yapılan söyleşide, yaklaşık iki buçuk yıl sonra yeniden genel başkanlık makamına kavuşmuş bir siyasetçinin mutluluğu gözlerden kaçmıyordu.

Ancak röportaj ilerledikçe tablo değişti. Gazeteciler Barış Terkoğlu, Senem Toluay Ilgaz ve Aslı Kurtuluş Mutlu’nun yönelttiği sorular karşısında Kılıçdaroğlu’nun zorlandığı görüldü. Başlangıçtaki rahat görüntünün yerini zamanla savunmacı bir tutuma bıraktı.

Program boyunca en çok dikkat çeken kavramlardan biri Kılıçdaroğlu’nun sık sık kullandığı “arınma” söylemiydi. Röportajın başında da sonunda da bu kavrama vurgu yaptı. Ancak arınmanın ne anlama geldiğini, nasıl bir siyasi veya örgütsel dönüşümü ifade ettiğini net biçimde ortaya koyamadı.

Sorulara doğrudan yanıt vermek yerine zaman zaman yeni sorularla karşılık vermesi, bazı konuları........

© Sonsöz