We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Piqué vill se ny klubblagsturnering - inspireras av tennisens Davis Cup

2 1 0
03.10.2019

SPANIEN

Cadena Ser presenterar en Gerard Piqué som som vanligt går sina egen väg. Barcelonastjärnan har enligt radiokanalen lyft frågan om en ny internationell turnering med spanska fotbollsförbundet, RFEF. Piqué vill ha en europeisk supercup med ligamästare och några lag till. Det ska vara i stil med det nya formatet av Davis Cup, som han själv varit med om att ta fram, men med klubblag. Han har fler järn i elden. För närvarande fungerar han också som mellanhand i förbundets diskussioner om att spela Supercupen i Saudiarabien.

Sport jublar åt Barcelonas vändning och Luis Suárez ”Med en dubbel” (2-1 mot Inter). Och framför allt är tidningen nöjd med att ett tidigare under säsongen ibland tafatt Barça i andra halvlek kom tillbaka med en ”ilsken reaktion som visade att man är högst levande”. Som krönikören Lluis Mascaró poängterar, ”Låt ingen tro att de är döda”. Suárez får högst spelarbetyg i Barça, 9/10, Antoine Griezmann lägst, 4/10. Just Messi fick också fråga om relationen till Griezmann. ”Vi har inga problem med Griezmann. Sakta men säkert växer vår relation”, svarade han, och tonade även ner uppgifter om truppens problem med klubbledningen. ”Det är inte kritik, men med många resor tränar man inte så bra”, säger Messi om försäsongsupplägget.

Mundo Deportivo är inne på liknande tema kring Barças insats som Sport med ”Sangre, Sudor y Suárez” (”Blod, svett och Suárez”). Målvakten Ter Stegen prisade matchens två förgrundsfigurer, ”Suárez tystade nog en del med sina mål” och ”Det är alltid enklare när Messi är med”. MD noterar på annan plats att Real Sociedads Martin Ødegaard är nominerad till Månadens spelare för september, tillsammans med Karim Benzema (Real Madrid) och Gerard Moreno (Villarreal).

Marca tar sikte på förstärkningar till ett svajigt ledarlag, ”Real Madrid planerar redan för värvningar i januari”. Det är mittfältet som det i första hand gäller, och det är Christian Eriksen och Donny van de Beek som är alternativen. Då har Marca ändå tagit notis om att sistnämnda säger till Voetbal International, ”Jag flyttar inte i januari. Jag avslutar året i Ajax”.

AS sätter klorna i en redan plågad målvakt. ”Det här är inte Courtois”, dundrar tidningen. Sedan håller tidningen fram snittet på insläppta mål i landslag (0,66), Atlético (0,81), Chelsea (0,99) och jämför med det betydligt högre snittet i Real Madrid (1,37).

........

© fotbollskanalen