We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Wood igra k’o lud

3 0 0
31.12.2020

Prije pet godina Christian Wood je sjedio u Fizz Loungeu, velikoj hali poznatog lasvegaškog kazina Ceasar’s Palace, i držao lice u rukama. Očajan, kako to mogu biti 20-godišnjaci kada se razočaraju, jecao je pred svima. NBA draft upravo je bio završio, a Woodovo ime nije bilo izgovoreno sa pozornice u New Yorku. Centar UNLV Rebelsa nadao se NBA karijeri, nadao se slavi i novcu, ali nitko u ligi ga nije htio. “Mama, ja sam neuspjeh”, rekao je svojoj majci Jeanette Stewart koja ga je pokušala utješiti zagrljajima.

Wood je s pravom bio razočaran. Odradio je jako dobru sophomore sezonu za Rebelse u kojoj je zabijao 16 poena uz 10 skokova po utakmici, uz 56 posto šuta iz igre, pokazujući sposobnost zatvaranja reketa svojim dugim rukama te solidnu šutersku tehniku kojoj je nedostajalo konzistentnosti i samopouzdanja. Stručnjaci su redom predviđali kako će biti biran ili krajem prve ili početkom druge runde drafta, ali na kraju Wood je ostao nedraftiran.

Tko zna što je odbilo GM-ove? Njegove tanke ruke i noge kojima je falilo mišića? Skor Running Rebelsa koji su bili tek sedma ekipa ne pretjerano impresivne konferencije Mountain West, iako su na rosteru imali i Wooda i Rashada Vaughna i Patricka McCawa koji su kasnije postali NBA igrači? Ili nemogućnost čitanja budućnosti u kojoj su klasični centri postali gotovo pa bezvrijedni, a undersized krakonje sa solidnim vanjskim šutem su važni dijelovi NBA rotacija?

Što god bio razlog nitko nije prepoznao potencijal Christiana Wooda.

Iluzorno je očekivati da će zadržati ovakve prosjeke kroz čitavu sezonu, ali čak i ako oni malo padnu, bit će apsolutno prvi kandidat za nagradu Most Improved Player

Unatoč tome, momak iz Long Beacha je dobio svoju šansu u Ljetnoj ligi i to u Houstonovu dresu. Odigrao je par solidnih utakmica čime........

© Telegram


Get it on Google Play