menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Temmuz'un İki Yüzü: Cebe Giren, Cepten Çıkan

10 0
16.07.2026

Temmuz, Ocak'la birlikte emeklilerin en çok konuştuğu "zam ayı"dır. Ne var ki bu iki ay, maaş artışı cebe girmeden önce cepten çıkışın da yoğunlaştığı dönemlerdir.

Emekli Maaşlarında Tablo Netleşti

TÜİK'in açıkladığı Ocak-Haziran altı aylık enflasyon verisi, milyonlarca SGK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin beklediği zam oranlarını ortaya koydu.

Buna göre SSK, Bağ-Kur ve tarım emeklileri (4A, 4B) yüzde 17,76 zam alacak, en düşük emekli aylığı ise 23.552 liraya yükselecek.

Memur emeklilerinde (4C) ise 8. Dönem Toplu Sözleşme'de öngörülen yüzde 7'lik artışa, gerçekleşen enflasyonun sözleşmedeki varsayımı aşan kısmı eklenince toplam artış yüzde 13,52'ye ulaştı, buna göre en düşük memur emekli aylığı da 31.527 liraya çıkacak.

Zamlı maaşlar, tahsis numaralarına göre 17-28 Temmuz arasında hesaplara yatırılacak.

Bu oranlar, gerçek yıllık enflasyonun altında kalsa da emeklinin eline somut bir ek girdi sağlayacak. Peki bu artış gerçek bir alım gücü kazanımına dönüşecek mi? Asıl soru burada başlıyor.

Gümrük Vergileri Yükseliyor

Emekli zamları netleşirken, 11 Temmuz 2026 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan........

© Sonsöz