We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Gillette lokt engnekken, seksisten en racisten uit de tent met antipestcommercial

7 5 20
15.01.2019

De engnekken op het internet zijn massaal in actie gekomen tegen een commercial van het scheermessenmerk Gillette. Zo krijgt de nuchtere observator weer een kijkje op het akelig deel der mensheid, zowel in Nederland als daarbuiten. Die commercial richt zich namelijk tegen pesten, al dan niet met een seksueel karakter. En de doelwitten zijn mannen. Je kunt goed zien dat het reclame is voor scheermesjes want iedereen, letterlijk iedereen – helden en schurken – is perfect geschoren.

Het bedrijf is in 1901 al gesticht door King C. Gillette, uitvinder van het zogenaamde veiligheidsmesje, dat niet kon worden bijgeslepen maar al na een paar scheerbeurten moest worden vervangen. Het blijft tot op de huidige dag een verbijsterend succesvol business model.

De laatste decennia brengt Gillette een groot aantal verschillende natscheersysteempjes op de markt, steeds met mesjes die regelmatig vervangen moeten worden. Om die de consument aan te praten zijn zeer uitgebreide en kostbare reclamecampagnes noodzakelijk, vooral voor de duurdere varianten zoals de Fusion 5 waarmee je de........

© Joop