menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Tarım Bakanına Göre Samsun Tarım Zengini...

18 0
15.09.2026

Pazar günü Samsun Şehir Hastanesi’nin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Samsun’a gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, açılışta yaptığı konuşmada ülkemizin 83,2 milyar dolarlık tarımsal hasıla yaptığını, bununla birlikte Samsun’un 45 milyar liralık tarım geliri elde ettiğini söylemiş.

Bakan, Samsun’un tarımdan elde ettiği gelirle zenginleştiğini iddia etmiş yani.

83,2 milyar dolar, yazının hazırlandığı saatlerdeki 48,62 TL’lik kurla yaklaşık olarak 4 trilyon 45 milyar 184 milyon lira ediyordu.

Ülkemizde irili ufaklı 81 il var, biliyorsunuz.

Bakanın iddia ettiği 4 trilyon 45 milyar 184 milyon liralık tarımsal hasılatı 81 ilimizle paylaştırsak, her ilimize yaklaşık 49 milyar 940 milyon lira düşer.

Samsun, Tarım Bakanı’nın Samsun için açıkladığı 45 milyar liralık tarım geliriyle, 81 ile düşen yaklaşık 49 milyar 940 milyon liranın gerisinde.

Şimdi sorulması gereken soru şu olabilir:

Nerede kaldı zenginlik?

Ki ülkemizin iki önemli akarsuyu olan Kızılırmak ve Yeşilırmak’ın Samsun’dan denize döküldüğü deltada Bafra ve Çarşamba ovaları var.

Sulanabilir özellikte hem de…

Yeri gelmişken sulama konusuna da değinelim dilerseniz.

Yeşilırmak ve Kızılırmak’ın suları, Samsun topraklarında dört önemli barajla kontrol........

© Hedef Halk