We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Къде са $21 трилиона от Венецуела САЩ ги откраднаха и сега търсят виновните

4 0 127
12.03.2019

Не е ли подозрително, когато за Венецуела пресата пуска фейк новини като „хуманитарна криза”, но напълно игнорира реалните хуманитарни кризи в Йемен и Газа? Не мислите ли, че има нещо наистина гнило, че докладът на експерта Алфред Морис де Зайас, изпратен от ООН във Венецуела, за да оцени ситуацията, не предизвиква никакъв интерес от западните медии или от западните правителства? Не мислите ли, че Вашингтон отиде твърде далеч, като открадна 21$ трилиона от Венецуела, и наложи санкции срещу нея в опит да дестабилизира тази държава и да доведе властта на колене, обвинявайки за това венецуелския социализъм. Особено след национализацията на петролната компания, заради което „възникна глада сред хората”, а след това да предложи мизерните 21$ милиона като „хуманитарна помощ”?
В САЩ напълно липсват истински печатни или телевизионни медии, и онлайн медия, като този сайт, поема отговорността да изпълни изчезналата функция на честната журналистика.

Що се отнася до предполагаемия глад и хуманитарната криза във Венецуела, ето какво казва Зайас: „Докладите за храните и земеделието на ООН (ФАО) от декември 2017 г. и март 2018 г. посочват хранителни кризи в 37 страни. Венецуела не е сред тях”. „През 2017 г. Венецуела поиска медицинска помощ от Глобалния фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Петицията й бе отхвърлена, защото Венецуела” все още е страна с високи доходи … и като такава няма право на такава помощ”. „Кризата във Венецуела”........

© Труд