We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

"Има такъв народ" кара велосипед с квадратни гуми

2 0 1
01.08.2021

Ако летящият цирк на "Монти Пайтън" правеше правителство, резултатът едва ли щеше да е по-абсурден. ИТН се отказаха от втори свой потенциален кандидат за премиер и се спряха на Пламен Николов - човек, подбран от Слави Трифонов чрез телевизионен кастинг и представен като мениджър в международна фирма. Мениджърът е и притежател на докторат в кажи речи всички сфери на познанието, но за сметка на това в българското публично пространство не е известен със заета и отстоявана позиция по нито един социално-политически въпрос.

Предишният кандидат-премиер на ИТН Петър Илиев - обявен в това качество от множество сериозни медии - пък изглежда бе отстранен в последния момент поради лош обществен отзвук, неодобрение от парньорите или дори съмнения за плагиатство. Слави Трифонов прокара друга версия - че Пламен Николов е бил избран за техен кандидат още преди две седмици. И така може да е, но нещата изглеждаха по съвсем друг начин и театърът с Петър Илиев не бе от полза за партията на Слави.

Всичко това може да попадне в графата "абсурд, който демокрацията може да понесе". В ИТН обаче са на път да предизвикат и абсурди, които демокрацията не може да понесе. Например откритият от тях модел на "правителство на малцинството", за което само те "носят отговорността", а то се носи на вълните на "плаваща парламентарна подкрепа". Тази иновация е велосипед с квадратни колела: елегантен дизайн, но много труден за........

© Клуб Z


Get it on Google Play