”Catharina, 31, havahtui eron jälkeen Lidlissä tärkeään seikkaan – siitä alkoi valtava muutos: Tämän tajuaminen oli karseaa.”

Tuohon taannoiseen otsikkoon kiteytyy aikamme kuva. Ei ihme, miten silppusisällöt ja klikkiotsitkot vaikuttavat meihin, keskittymiseen, mielenterveyteen ja Pisa-tuloksiin, kun tuollaiset otsikot ovat arkea. Uutismedioiden pitäisi pystyä parempaan.

Kun uutiset menivät verkkoon, syntyi uusi mittari, klikkaukset. Toimitusten suoritusta mitataan sillä, kuinka moni lukee artikkelin tai ainakin klikkaa sitä. Tällä on suora yhteys mainosmyyntiin ja ilmoitushintoihin.

Uutiskokouksissa ja deskeissä seurataan tarkkaan mikä vetää. Siksi näemme klikeillä elävien sivustojen otsikoissa kummallisia asioita. Jos juttu ei vedä, muutetaan otsikkoa. Se venyy monelle riville ja täyttää kännykän ruudun muttei kerro kaikkea, koska tarkoituksena on vain herättää uteliaisuutemme. Käsi tapailee hiirtä, etusormi linkkiä, epäröi hetken, ja turtuneet aivot lähettävät käskyn: klik!

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä.

QOSHE - Ylen entinen toimitusjohtaja: Nykymediaa vaivaavat klikkaustauti, puskista ampuminen ja vähäpätöiset aiheet - Media
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ylen entinen toimitusjohtaja: Nykymediaa vaivaavat klikkaustauti, puskista ampuminen ja vähäpätöiset aiheet

9 14
27.03.2024

”Catharina, 31, havahtui eron jälkeen Lidlissä tärkeään seikkaan – siitä alkoi valtava muutos: Tämän tajuaminen oli karseaa.”

Tuohon taannoiseen otsikkoon kiteytyy aikamme kuva. Ei ihme, miten silppusisällöt ja klikkiotsitkot vaikuttavat meihin,........

© Suomen Kuvalehti

Get it on Google Play