İdamdan sağ kurtulan Christa Pike’ın bilinci yerine geldi, konuşabiliyor
Son güncelleme: 7 Ekim 2026 -
İdamdan sağ kurtulan Christa Pike’ın bilinci yerine geldi, konuşabiliyor
Tercih edilen kaynak olarak ekle
İSTANBUL (Medyascope) – ABD’nin Tennessee eyaletinde zehirli iğneyle idam edilmeye çalışılan ancak iki infaz girişiminden de sağ çıkan 50 yaşındaki Christa Pike’ın bilinci yerine geldi ve konuşabiliyor.
ABD’de geçen hafta iki kez zehirli iğneyle idam edilmeye çalışılan ancak infazı başarısız olan ve hastaneye kaldırılan Christa Pike’ın sağlık durumunda ilerleme kaydedildi.
Avukatları yaptıkları açıklamada, 50 yaşındaki Pike’ın bilincinin açık olduğunu ve konuşabildiğini duyurdu. Pike’ın hastanede kritik tıbbi bakım altında tutulduğunu belirten avukatlar, yatağa kelepçeli ve zincirli olduğunu da söyledi.
Avukatları Pike’ın sağlık durumunun nasıl seyredeceğinin henüz bilinmediğini, ancak “en azından uzun bir iyileşme süreci” beklediklerini açıkladı.
“Daha önce böyle bir şey olmadı”
Fordham Üniversitesi’nden kriminolog Deborah Denno, Pike’ın bilincinin yerine gelmesini “şaşırtıcı” olarak nitelendirdi.
Daha önce yedi mahkûmun başarısız infaz girişimlerinden sağ çıktığını belirten Denno, bu vakalarda ölümcül ilaçların damara verilemediğini söyledi. Pike’ın durumundaysa infaz sırasında ölümcül kimyasalın enjekte edildiğine dikkat çekti.
Denno, “İnfaz sürecinde yapmaları gereken her şeyi yaptılar ve yine de işe yaramadı. Daha önce böyle bir şey olmadı” dedi.
Pike’ın savunma ekibine danışmanlık yapan anestezi uzmanı Joel Zivot da iki doz pentobarbitalin normal şekilde kan dolaşımına girmesi halinde Pike’ın hayatını kaybetmesinin bekleneceğini söyledi. Zivot’a göre ilaç, damar yerine deri altındaki dokulara yayılmış olabilir.
Avukatları, Pike’ın kollarında “ciddi hasar” meydana geldiğini açıkladı.
Tennessee infazları askıya aldı
Tennessee Valisi Bill Lee, başarısız infazın ardından eyalette yıl sonuna kadar planlanan tüm idamları askıya aldı. Eyaletin cezaevi idaresinin başındaki isim de görevinden ayrılacağını açıkladı.
Yetkililer Pike’ın yeniden idam edilmeye çalışılıp çalışılmayacağına ilişkin henüz karar vermedi.
Pike’ın avukatları ise Vali Lee’ye idam cezasını şartlı tahliye imkânı bulunmayan ömür boyu hapis cezasına çevirmesi çağrısını yineledi.
Pike, 18 yaşındayken 19 yaşındaki Colleen Slemmer’ı erkek arkadaşı Tadaryl Shipp ile birlikte döverek, işkence ederek ve öldürmekten suçlu bulunmuş ve 1996’da idam cezasına çarptırılmıştı. Shipp ise suç sırasında 17 yaşında olduğu için idam cezası almamıştı.
Pike, Tennessee’de 200 yılı aşkın süre sonra idam edilmek istenen ilk kadın oldu.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Medyascope'u Google Haberler üzerinden takip edin
Medyascope'un mobil uygulamasını indirin
Cornell Üniversitesi’nde toplu tecavüz soruşturması: Üniversitenin disiplin süreci tartışılıyor, savcılık dosyayı yeniden açtı
200 yıl sonra idam edilen ilk kadın olacaktı: İki doz iğneye rağmen kalbi durmayan Christa Pike hastaneye kaldırıldı
ABD’nin Irak’tan çekilmesi bölgede dengeleri nasıl değiştirecek?
Dış Haberler Servisi / Diğer içerikleri
Karadeniz’de saldırılar artıyor: Türk sahipli gemi Bulgaristan açıklarında battı
Mekke Anlaşması neden tartışılıyor, ne zaman Meclis’e gelecek?
Almanya’da tarihi casusluk soruşturması: Eski istihbarat şefi gözaltında
Ebola Kenya’ya ulaştı, bir kişi hayatını kaybetti
Mustafa Karasu: “Süreci seçime endekslemek doğru değil”
Yapay zekâya karşı harekete geçen Meloni, sesini marka olarak tescilleyecek
Haftanın en popüler içerikleri
Cevat Düşün yazdı | MGK toplandı, T24 kapatıldı: Artık Türkiye güvende
Gazeteci Cahit Mervan ile söyleşi: “Sürgünü zamana yayılmış ölüm olarak niteliyorum”
Cevat Düşün yazdı | Sümerler öncesi Mezopotamya (7): Hassuna kültürü
Uzaydan görünen yıkım: İşte uydu görüntüleri ve videolarla Gazze’deki soykırım son hali
TBMM’de yeni yasama yılı başladı: Özgür Özel, Erdoğan konuşurken salonu terk etti, Bahçeli’den gül hediyesi
Zincirlerinden boşanmış sansür siyasal iktidarı kurtarabilir mi? | Ruşen Çakır yorumladı
Başakşehir’de lisede bıçaklı saldırı: 1 öğrenci hayatını kaybetti
Hafta Başı (102): T24 olayı | Cemil Tugay AKP’ye geçecek mi? | Fon krizi örtbas mı ediliyor?
Kemal Can yazdı: Kim korkar halkın öfkesinden?
Tarık Çelenk yazdı: Değiştirmek değişim midir?
Medyascope'un günlük e-bülteni
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
Medyascope'u destekle
© 2015-2026 Scope Medya A.Ş.
© 2015-2026 Scope Medya A.Ş.
Kişisel Verilerin Korunması........
