Sean O'Grady Prens Harry'nin Diana hakkında belgesel çekmesi, Kral'ın en büyük kabusu
Buna bir son verin artık! Merhum Galler Prensesi Diana'ya hayranlık duymama ve kraliyet dedikodularına çoğu "tebaası" kadar sağlıklı bir merakım olmasına rağmen Prens Harry'nin "annesi hakkında bir belgesel çekmek için görüşmeler yaptığı" yönünde büyük coşkuyla aktarılan haberler karşısında pek heyecanlı olduğumu söyleyemem.
Amcası Earl Spencer'ın Diana hakkında yazdığı "Swan Song" adlı kitaptaki oldukça tatsız ve tartışmalı ifşaatları daha yeni sindirebildik. Diana'nın hayatı ve aşklarıyla ilgili onlarca yıldır süren haberlerden bahsetmeye bile gerek yok. O dönemleri hatırlayacak kadar yaşlı olanlarımız için bu hikâye 1980'lere kadar uzanıyor. O zamanlar Leydi Diana Spencer, dönemin Galler Prensi'nin muhtemel gelini olarak tanınmaya başlamıştı. Prens, 30 yaşının aşık olmak (Sonradan "Aşk ne anlama geliyorsa artık" diye umursamaz şekilde eklemişti) ve evlenmek için uygun bir yaş olduğunu belirtmişti.
Kamuoyunun ilgisini çeken imajına, hayır işleri ve kamu görevleri için yorulmak nedir bilmeden gösterdiği çabaya rağmen bırakın onu tanımayı, Diana'yla şahsen görüşmüş kişi sayısı bile çok azdı. Yine de pek çok kişi hâlâ Diana'yı gerçekten tanıdığını ve ona dair söz hakkı olduğunu düşünüyor.
Spencer'ın kitabına göre Prens Charles, Diana'nın vefatından sonra Spencer'a "Merak etme, onu çok geçmeden unutacağız" demiş. Bunda bir miktar doğruluk payı da var. Zaman geçtikçe, Diana'nın hatırası bir ölçüde silikleşti. Kral'ın taç giyme törenine gelindiğinde, kendisinin daha önce başkasıyla evli olduğu ve Kraliçe Camilla'nın William'la Harry'nin annesi olmadığı gerçeği genç nesle biraz şaşırtıcı gelmiş olabilir. Diana'nın üzeri tamamen çizilmemişti ancak rüzgardaki mum giderek daha cılız yanıyordu.
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
Spencer Takımı ve Sussex Takımı, Diana'nın unutulmamasını........
