We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Min dræbte søster skal ikke være underholdning

3 15 15
18.02.2020

Har du nogensinde prøvet at blive opsøgt af to betjente på parkeringspladsen udenfor din arbejdsplads, fordi du som 20-årig skal have at vide, at din søster er død?

Det har jeg. Datoen var d. 14. november 2007, men det føles hele tiden, som om det var i går.

For 13 år siden blev jeg pårørende til et partnerdrab. Min søster var 25 år og skrev sig ind i statistikken om, at den farligste for en kvinde oftest er den person, der bør passe på hende. Hendes mand dræbte hende. Koldblodigt. Med hænderne om hendes hals.

Det vender sig i mig, hver gang jeg tænker på, hvad hun blev udsat form og lige her, mens jeg sidder og skriver, græder jeg. Som en pisket. Det gør jeg tit. Og som regel alene. For det gør så ondt, at jeg ikke kan overskue at dele den smerte, jeg går rundt med til hverdag, med andre. Drabet på min søster fylder enormt meget i min hverdag, og jeg lever hele tiden med en nagende følelse af:

'Hvad nu hvis? Hvad nu hvis hun stadig var i live i dag? Så kunne vi have drukket kaffe den her tirsdag eftermiddag efter job. Eller vi kunne have haft en dum diskussion om, hvem af os der i hvert fald ikke var........

© Ekstra Bladet