We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Farts

5 781 1107
21.03.2019

Per: Vicent Partal

Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

Aquesta funcionalitat és per als membres de la comunitat de VilaWeb. Si encara no en sou subscriptors, cliqueu en aquesta pàgina per veure'n els avantatges.

No puc parlar en nom de ningú més que de mi mateix. Perquè no puc ni vull ni crec que siga correcte atorgar-me la representació de ningú més. Però he fet servir el plural, farts, en comptes del singular, fart, perquè, sense saber quants som els que pensem el mateix, estic convençut que avui no sóc l’únic que se’n sent.

En el meu editorial d’ahir ja avisava que em temia que el recurs, sorprenent, a demanar una opinió al Síndic de Greuges podia ser una forma de buscar una pista d’aterratge des del govern de la Generalitat per tal d’adoptar finalment la decisió de retirar el llaç groc del balcó del Palau de la Generalitat. Lamente no haver-me equivocat. Ho lamente pel que representa en aquest cas concret l’enèsima cessió a les tesis de l’estat. Em sap molt greu que el Síndic protector dels ciutadans opine que la solidaritat amb els presos és temporalment prescindible i la incoherència que representa aquesta opinió respecte al que ell mateix ha vingut defensant de forma tan valenta els darrers mesos. Però el que més lamente de tot és que aquest afer que estem vivint vinga a confirmar el distanciament claríssim entre la gent del carrer i la classe política catalana.

Ahir vàrem saber que la consellera Artadi quan divendres deia en públic que es defensaria el llaç del balcó ja sabia que el sindic en el seu primer informe en recomanava la retirada. Ens han remarcat que van demanar uns aclariments i que per això no el consideraven definitiu aquell primer informe. D’acord. Però si Artadi ja sospitava què podia passar el que ha passat no calia que ens fes aquella proclama que ens va fer. No calia........

© VilaWeb