menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

ABD, İsrail saldırılarında sıra üniversitelerde mi?

120 0
30.03.2026

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD ve İsrail'in İran üniversitelerine yönelik saldırılarına misilleme olarak İsrail üniversitelerini ve Batı Asya'daki Amerikan üniversitelerini meşru hedef ilan etti.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD ve İsrail'in İran üniversitelerine saldırmasını kınamaları ve müttefiklerinin üniversitelere saldırmasını engellemeleri için ABD'ye 30 Mart Pazartesi gününe kadar süre verdi.

ABD-İsrail saldırısında 222 öğrenci, dört okul öncesi çocuğu, 48 öğretmen ve yedi emekli eğitim personelinin hayatını kaybettiği, 185 öğrenci ve eğitim personelinin yaralandığı belirtildi.

Saldırılar sonucu 700 okul, 40 idari bina, 30 spor tesisi, 5 öğrenci kampı ve 14 kültür merkezi olmak üzere 789 idari, kültürel ve eğitim tesisi zarar gördü.

Washington Post'a göre, İran'a yönelik saldırılar haftalarca sürebilir ve kara operasyonunu da içerebilir.

İran askeri sözcüsü Yarbay İbrahim Zülfikâri, ABD Başkanı Donald Trump'ın kara saldırısı tehditlerini hayata geçirmesini arzu ettiklerini belirtti.

Savaşın hukuku yok. Bunu her gün yaşıyoruz. Birkaç gündür ABD ve İsrail haydutluğu seviye atladı! Artık İran üniversitelerine saldırıyorlar.

Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in Tahran Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'ne saldırısına ilişkin yazılı açıklama yayımladı. "Amerika Birleşik Devletleri'nin suçlu yöneticilerine uyarı" notuyla paylaşılan açıklamada şöyle denildi: "Amerikan-Siyonist güçler, İran Bilim ve Teknoloji Üniversitesi dâhil, İran üniversitelerini defalarca bombaladı. Beyaz Saray'ın pervasız yöneticileri bilmelidir ki bundan böyle, işgalci rejimin (İsrail) tüm üniversiteleri ve Batı Asya'daki........

© Türkiye