We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Plenković i Pupovac profitirat će jedino sporazumnim razvodom. Sve ostalo je neuvjerljivi igrokaz

4 1 0
02.09.2019

Slušajući i gledajući izjave niza domaćih političarki i političara, osobito onih na vlasti, koji i imaju mehanizme neposrednog djelovanja, povodom nasilja nad hrvatskim građanima srpske nacionalnosti u Đevrskama i Uzdolju, rijetku je istodobno ljudski i politički sadržajnu izjavu vrijednu isticanja dao šibensko-kninski župan Goran Pauk iz HDZ-a. Uostalom, on je na čelu županije u čijim su se mjestima dogodili očito šovinistički motivirani napadi, čije je počinitelje policija veoma brzo pronašla. Šibensko-kninski župan jasno je razdvojio smisao Domovinskog rata i besmisao počinjenog nasilja izjavivši da se rat vodio 'samo protiv onih koji su provodili velikosrpsku politiku na hrvatskom teritoriju, a govoriti drugačijim jezikom, navijati za drugi klub, slušati drugačiju glazbu ili biti Srbin u Hrvatskoj nije velikosrpska politika, nego demokratska tekovina za koju smo se isto tako borili'.

Goran Pauk je u situaciji koja zahtijeva jasne poruke bezuvjetne osude nasilja, isticanja temeljnih vrijednosti i nekalkuliranja zbog trenutačnih rejtinga zazvučao odgovorno. A to je u okolnostima u kojima vrh hrvatske politike prvo pomisli hoće li to isto biti za godinu dana, a tek onda gdje će za godinu dana biti ostatak zemlje, djeluje u najmanju ruku obećavajuće.

komentar boška picule

komentar boška picule

komentar boška picule

Na Paukovu mjestu mogla je i – trebala biti Kolinda Grabar Kitarović, ali je aktualna predsjednica Republike ponovno pokazala da je daleko od makar solidne političarke, a kamoli državnice. Umjesto da se pravdala čekanjem policijskog izvješća i relativiziranjem nedvojbeno planiranog nasilja vođenog međunacionalnom nesnošljivošću, trebala je otići u dio vlastite domovine u kojoj se dogodio napad i pružiti podršku konkretnim žrtvama nasilja. Kada već ističe da osuđuje svako nasilje,........

© tportal