menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Τα πολλά στους λίγους και τα λίγα στους πολλούς

29 0
17.08.2026

του Νίκου Β. Οικονομόπουλου

Υπάρχει μια φράση που, όσο περνά ο καιρός,  μοιάζει να αποτυπώνει όλο και περισσότερο  την πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική  κοινωνία: τα πολλά στους λίγους και τα λίγα  στους πολλούς. 

Αυτό, δυστυχώς, εξακολουθεί να αποτελεί ένα  από τα βασικά χαρακτηριστικά της  

διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Την ώρα που η ελληνική οικογένεια δίνει  καθημερινά μάχη για να ανταποκριθεί στις  στοιχειώδεις ανάγκες της, η ακρίβεια, η  έλλειψη προσιτής στέγης και τα προβλήματα  στη δημόσια υγεία δημιουργούν ένα ασφυκτικό  περιβάλλον. 

Οι τιμές στο σούπερ μάρκετ, τα καύσιμα και η 

ενέργεια έχουν γίνει δυσβάσταχτα. Ο μέσος  Έλληνας βλέπει το εισόδημά του να  εξανεμίζεται πολύ πριν τελειώσει ο μήνας.  Μισθοί και συντάξεις δεν επαρκούν για να  καλύψουν το κόστος μιας αξιοπρεπούς  καθημερινότητας. 

Και την ίδια στιγμή, στην άλλη πλευρά της  κοινωνίας, βλέπουμε μεγάλα έργα, μεγάλες  συμβάσεις και μεγάλους οικονομικούς παίκτες  να πρωταγωνιστούν. 

Ο Ε65 και ο λογαριασμός που πρέπει να δούμε Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ε65. Το 2007 η χρηματοδοτική συμβολή του  Δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχε  προσδιοριστεί στα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ  ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης  ήταν περίπου 1,6 δισ. ευρώ.

Σήμερα, μετά τις αναθεωρήσεις, τις  αποζημιώσεις και τις πρόσθετες εργασίες, ο  συνολικός λογαριασμός για το Δημόσιο και την  Ευρωπαϊκή Ένωση υπολογίζεται περίπου στα  2,12 δισ. ευρώ. 

Ο Ε65 είναι ασφαλώς ένα σημαντικό έργο  υποδομής. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη  χρησιμότητά........

© The Best News