We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Što pada na pamet sindikatu ZET-a? Građani ih izdašno subvencioniraju, oni prijete skupljim prijevozom

3 0 0
16.10.2021

Prije nekoliko dana šef sindikata ZET-a Dražen Jović u HTV-ovoj emisiji Studio 4 najavio je poskupljenje karata zbog rasta cijena energenata. “Teško je izračunati koliko bi točno trebala biti karta, ali vjerojatno će se kretati negdje oko 8 kuna, što bi bilo negdje otprilike realno s obzirom na trenutna poskupljenja”, rekao je Jović.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Naime, prema Jovićevoj želji, postojeće karte od 4, 7 i 10 kuna, trebalo bi objediniti u jednu koja bi koštala oko 8 kuna.

ZET: ‘Te izjave ne predstavljaju službeni stav tvrtke’

U Zagrebačkom električnom tramvaju ograđuju se od Jovićevih izjava. Kažu da one ne predstavljaju službeni stav tvrtke.

“Grad Zagreb i ZET socijalno su osjetljivi partneri prema korisnicima prijevozne usluge i na tim temeljima se definira tarifna politika, no trenutno nemamo u najavi poskupljenje usluga prijevoza. Ističemo kako kao i u drugim metropolama, primarni cilj poslovanja javnih gradskih prijevoznika nije isključivo profit već realizacija i dostupnost usluge svim kategorijama korisnika”, stoji u odgovoru na pitanje o Jovićevim izjavama koji smo dobili iz ZET-a.

Vlasnik ZET-a je Grad Zagreb, koji i sufinancira njegovo poslovanje. Dio troškova javnog prijevoza financira se iz prodanih karata, a dio iz gradskog proračuna, te je cijena karte, osim poslovne i politička odluka. Stoga je krajnje neobično da si sindikalci, koji nisu ni uprava kompanije, ni predstavnici gradske administracije dozvoljavaju najavljivati nove cijene karata.

I prije tri godine Sindikat ZET-a tražio poskupljenje karata

Ovo nije prvi puta da ZET-ovi sindikati traže poskupljenje karata. Sa sličnim zahtjevima izašli su i 2018. godine. Tada su tražili da se cijena polusatne karte koja košta četiri kune, podigne na pet kuna, te da se s njom ne može presjedati. Osim toga, tada su tražili i strože kažnjavanje švercera. Konkretno, kako je u izjavi za Index pojasnio tadašnji šef ZET-ovog sindikata Ante Jelić, tražili su........

© Telegram


Get it on Google Play