We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ova genijalna fotka govori sve o HRT-u. I zašto će skandalozni Robert Šveb postati novi ravnatelj

6 16 43
19.10.2021

Tisuću riječi koje otkriva, kažu, samo jedna fotografija, nekad su prilično konzervativna procjena. Postoje, naime, situacije u kojima jedna slika može govoriti u tomovima i britkije od ijedne sociološke studije rendgenski rezati kroz tkivo društva.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Na ovoj fotografiji tako se premijer Andrej Plenković priprema za jedno od važnijih obraćanja javnosti u svoja dva mandata na čelu Vlade. Devetnaesti je ožujka prošle godine, Hrvatska je upravo krenula u lockdown, a pandemijska disrupcija počinje mijenjati svakodnevne živote. Pritom je u političkoj javnosti ionako velika nervoza, za koji mjesec trebaju biti održani parlamentarni izbori.

Briga za lik i djelo

Koji trenutak prije uključenja kamera, kadar pažljivo provjeravaju dvije osobe. Prilično razumljivo, jedna od njih je bliska premijerova suradnica Tena Mišetić. Druga je, pak, urednica Odjela Informativno medijskog servisa HTV-a Katarina Periša Čakarun. Neobično, šefica informativnog programa zabrinuto provjerava je li kadar s premijerom savršen.

Doslovna briga za lik premijera sa samog vrha javne televizije ne bi bila pretjerano sporna kad praksa HRT-a pod Perišom Čakarun ne bi na sve strane vrištala i o brizi za djelo Andreja Plenkovića.

Tek nekoliko tjedana nakon što je ova slika nastala, naime, Periša Čakarun je osobno radila razgovor s premijerom. Razgovor je počeo krajnje rutinski: “Gospodine Plenkoviću, dobra večer”. Na isti način je, međutim, počinjao i spisak pitanja za intervju koja su ranije poslana Vladinom glasnogovorniku. Nakon pozdrava u mailu, koji je ovog ljeta, posredstvom Nacionala, isplivao u javnost, naveden je, praktički i sinopsis pitanja koja je Plenkoviću postavila šefica informativnog programa na javnoj televiziji. Valjda da se čovjek ne iznenadi. Loše je to za tlak.

Stanković nije na nivou

Dva mjeseca kasnije,........

© Telegram


Get it on Google Play