We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

HRT je u vrijeme Sanadera cenzurirao sadašnjost. Sad se na javnoj televiziji krivotvori i prošlost

5 1 0
10.07.2022

“Nećemo se valjda baviti političkom arheologijom” – tako nekako je u vrijeme vladavine Ive Sanadera zborio jedan od tadašnjih urednika informativnog programa na HRT-u. Bila su, naime, nezgodna vremena, država je krenula u lov na generala Antu Gotovinu, a netko od novinara je poželio napraviti prilog kojim bi se podsjetilo što je o optužnicama protiv generala govorio Sanader na čuvenom prosvjedu na splitskoj Rivi, dok je bio tek oporbeni političar.

Nije prošlo. “Politička arheologija” poslužila je tek kao prezira vrijedan pokušaj prikrivanja najobičnije političke cenzure. U programu javne radiotelevizije, za koju građani – kako bi bili informirani – izdvajaju skoro tisuću kuna po kućanstvu, godišnje.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Standard kuće

No, kao i u premnogim stvarima u ovom društvu i na HRT-u je, očito, u vrijeme Sanadera bilo bolje. Daleko bolje. Tad su, naime, cenzurirali sadašnjost kako bi prikrili prošlost. Sad je stvar napredovala – sad se krivotvori i prošlost, e kako bi se udarilo temelje boljoj sadašnjosti.

Danas se ne radi samo o pokušaju prikrivanja nezgodnih nekadašnjih izjava najmoćnijeg političara u zemlji, zahvati tog tipa su ionako već duže vrijeme standard kuće. Dosta je, primjerice, sjetiti se samo pregleda političke 2021. godine u kojem nije bilo pravomoćne presude protiv vladajuće stranke u zemlji, niti spektakularnog uhićenja bivše........

© Telegram


Get it on Google Play