We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Mandžukić, Rebić i Ibrahimović u novoj verziji Milana

4 0 0
25.01.2021

Šest stotina i petnaest dana. Ili ako vam je lakše: jedna godina, osam mjeseci i četiri dana. Toliko je prošlo od Atalante u predzadnjem kolu sezone 2018./19., do Atalante danas, u zadnjem kolu prvog dijela sezone 2020./21. Od Juventusa kojeg je ostavio na prvom mjestu, do Milana kojeg je našao na istom mjestu. Toliko je vremena Mario Mandžukić proveo čekajući. I vjerujući.

U međuvremenu je skoknuo do Bliskog istoka, odigrao sedam utakmica za katarski Al-Duhail, još malo nabildao bankovni račun i vratio se čekati. I vjerovati. Duboko uvjeren da nije rekao posljednju riječ u europskoj eliti. Ne još. Iako se tridesete sve brže kotrljaju prema četrdesetima.

Maurizio Sarri nije ga vidio u svojoj verziji Juventusovog nogometa. Koja je potrajala samo jednu sezonu, jer su u Juventusu brzo shvatili da ne vide Sarrija u svojoj verziji Juventusovog nogometa. Želja da Stara dama osim rezultatski uspješna bude i vizualno uzbudljiva nije se ostvarila s rigidnim napuljskim ovisnikom o nikotinu, ali je Juve nastavio tražiti. Pragmatični, dosadni Juve koji kida živce, ali pobjeđuje, nastojat će se ostaviti prošlosti. Novi Juve svojim konzumentima diljem kugle zemaljske mora ponuditi i spektakl, ne samo trofeje. Jer nove generacije su razmažene i lako preskoče na Barcelone i Reale ako niste dovoljno zabavni.

Mandžukić takvoj verziji Juventusa nije pripadao jer nije zabavan. Njega nikad nije zanimao seksi nogomet, zanimao ga je samo fajt. I pobjede. Tako je igrao cijeli život. I bio je ljut na Sarrija i na sportskog direktora Fabija Paraticija, ne zato što ga više nisu htjeli, nego zato što mu nisu na vrijeme rekli. Imao je gdje. Ali više nije imao kad.

Mandžukić je tip koji ima visok prag boli, kroz karijeru nije imao teških ozljeda, uvijek igra na isti način i čija napaljenost, predanost i ambicija ni danas nisu upitne

Uz ovacije navijača koji su ga obožavali zbog svih njegovih igračkih i karakternih ratničkih osobina na koje je svaki navijač svakog kluba slab, Mandžukić je Torino napustio s osjećajem nedovršenosti. Odbijao je ideje da ode ‘bilo gdje’, a zvali su ga iz Njemačke, Engleske, Turske. Odbio je i ideju da se spoji sa svojim bivšim suigračem Franckom Ribéryjem u Fiorentini, a nekako najbliže je izgledao moskovski Lokomotiv,........

© Telegram


Get it on Google Play