Korkeatasoinen tieteellinen tutkimus vaatii rohkeita ideoita ja tieteellistä riskinottokykyä. Tieteen kunnianhimo näkyy kiinnostuksena ratkaista uusia ongelmia, ymmärtää il­miöitä syvällisesti ja mennä kohti sitä, mitä ei vielä tunneta. Tavoitteena on saavuttaa ajattelua mullistavaa uutta tietoa ja tieteellisiä läpimurtoja.

Tutkittu tieto on paras nykyinen käsityksemme asioista. Se ei ole kenenkään mielipide tai kokemus vaan on syntynyt järjestelmällisen prosessin tuloksena. Se voi muuttua, kun saamme uusia tutkimustuloksia ja ymmärrys lisääntyy.

Tutkijoiden ja muiden toimijoiden yhteistyö ja vuorovaikutus ovat laadukkaan ja vaikuttavan tutkimuksen perusta. Sen avulla luodaan uusia tutkimuskysymyksiä, jaetaan osaamista ja kehitetään tulevaisuuden ratkaisuja. Tutkimuksen vaikuttavuutta syntyy osaavien ihmisten siirtäessä tutkimustuloksia yhteiskuntaan.

Oletko jo tilaaja? Kirjaudu sisään tästä.

QOSHE - Rohkea tiede uudistaa yhteis­kuntaa ja luo ratkaisuja - Puheenvuoro
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Rohkea tiede uudistaa yhteis­kuntaa ja luo ratkaisuja

19 0
10.04.2024

Korkeatasoinen tieteellinen tutkimus vaatii rohkeita ideoita ja tieteellistä riskinottokykyä. Tieteen kunnianhimo näkyy kiinnostuksena ratkaista uusia ongelmia, ymmärtää il­miöitä syvällisesti ja mennä kohti sitä, mitä ei vielä........

© Suomen Kuvalehti

Get it on Google Play