We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ivica Ivanišević: U jednom tjednu Plenković je riješio sve svoje probleme, čak i one koje nije imao. A SDP se upisao u povijest kao primjer partije koja je proždrla samu sebe

4 0 14
16.10.2021

U proljeće ove godine ušli smo u demokratski time-out, kako su ga neki nazvali, odnosno razdoblje bez izbora, koje će potrajati sve do proljeća 2024. godine. Predahu koji to baš i nije, jer će se razvući na pune tri godine, najviše su se, logično, obradovali vladajući.

Rijedak je privilegij znati da ti opozicija ne može ama baš ništa, da ti svakoga od sljedećih tisuću i nešto dana mogu staviti soli na rep. Andrej Plenković tada je vjerojatno pomislio kako život ne može biti ljepši.

Ovih dana je, međutim, shvatio da može. O da, itekako može! U jednoj jedincatoj sedmici on je, naime, riješio sve svoje probleme, čak i one koje nije imao, jer su svi njegovi konkurenti, u rasponu od desnih tvrdolinijaša preko oportunista bez boje, okusa i mirisa pa sve do umjereno lijevih (neumjereno takvi ionako postoje samo u desničarskim fantazijama) doživjeli karambol.

Za početak, SDP se upisao u povijest, i to svjetsku, kao jedinstveni primjer kanibalske stranke koja je proždrla samu sebe. Politička organizacija koja je i u najgorim danima uvijek mogla računati na - doduše, neslužbeni, ali zato ne manje stvaran - status........

© Slobodna Dalmacija


Get it on Google Play