We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

‘Overlast is vervelend, maar evenementen zijn óók heel goed voor Amsterdam’

11 8 0
03.06.2019

Het afgelopen jaar is er met grote regelmaat gedebatteerd over evenementen en dan voornamelijk over de overlast die ze veroorzaken. Voor de Amsterdammers die dit ervaren is dit erg vervelend. Daar tegenover staan weer heel veel mensen die juist genieten van deze evenementen. De debatten worden over het algemeen niet met duidelijke feiten onderbouwd en komen vaak vanuit emoties tot stand.

We voelen ons als evenementenbranche geroepen om ons actiever in deze discussie en beleidsvraagstukken te mengen. De Evenementen Vereniging Amsterdam (EVA) representeert een grote en diverse groep organisatoren en staat voor een bloeiende, gezonde evenementensector waarin duurzaamheid, innovatie, inclusiviteit en diversiteit belangrijke thema’s zijn. In dit opiniestuk willen wij de belangrijkste punten toelichten, waar wij als evenementensector mee bezig zijn en die we allemaal hoog in het vaandel hebben.

De komende periode zullen we op deze vlakken ook veel onderzoek laten doen, zodat toekomstig evenementenbeleid ook met de juiste feiten kan worden opgesteld en getoetst.

Sinds mensenheugenis komen mensen samen om het leven te vieren en te genieten van kunst, cultuur of sport. Amsterdam heeft op dit gebied – met haar veelheid en aanbod aan evenementen en festivals – een koppositie........

© Parool