We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

TIHANA TOMIČIĆ Slabost desnice

2 0 0
27.07.2019

Čini se da bi Oluja mogla biti dan D za desnicu. Na Dan domovinske zahvalnosti, 5. kolovoza, znat ćemo koji će se kandidati s tog dijela spektra pojaviti na predsjedničkim izborima, s obzirom na to da se tada očekuje službena potvrda kandidature Kolinde Grabar-Kitarović, a kako se čini, mogli bismo saznati i kakve su namjere Tomislava Karamarka i je li realan njegov povratak u aktivnu politiku u HDZ gdje bi mogao ići na Andreja Plenkovića.

Bitno je čak i tko će gdje pjevati toga dana: ako se u Splitu večer prije spoje Kolinda i Thompson na njegovu koncertu, znat će se koji dio desnog spektra stoji uz aktualnu predsjednicu. Svi ostali s desnice toga će dana biti kod Miroslava Škore u Trilju.

U svakom slučaju, to je dan nakon kojega ćemo biti mnogo pametniji kad je stanje na desnici posrijedi. A na tom polu zadnjih se mjeseci događa cijeli niz paralelnih procesa: HDZ doživljava svoje najslabije dane možda čak i u zadnjih pet godina, ako je vjerovati anketama, oni su na jedva dvadeset i nešto........

© Novi List