Kur’an’a göre yeni düzen ve yeni medeniyet-91
Önceki yazılarla birlikte okunmasını tavsiye ederek kaldığımız yerden devam…
Önceki yazımızın en sonunda ne dedik? “‘Yargının dört rüknü vardır; savunma, soruşturma, bilirkişilik ve hakemler’ konusu ile devam edeceğiz…”
Devam ediyoruz…
Yargının dört rüknü vardır
Savunma, soruşturma, bilirkişilik ve hakemler
1. Savunma
Herkesin dayanışma ortaklığı vardır. Haksızlığa uğrayan kendi dayanışma ortaklığına başvurur, dayanışma sorumlusu mağdur davacıyı haklı bulursa o zaman dava açılır. Haklı bulmazsa ya kendi dayanışma sorumlusundan razı olur, davadan vazgeçer, ya da dayanışma ortaklığını değiştirir.
Hiçbir dayanışma ortaklığı onu haklı bulmazsa bucağından ayrılır, davayı gittiği yerden açar. Savunma bugünkü savcılar gibidir, avukatlar gibidir.
Bizde ise dayanışma sorumlusu siyasi parti başkanıdır. Savcı yoktur. Kamu davalarını da siyasi dayanışma sorumluları açarlar.
2. Soruşturma
Dayanışma sorumluları davanın açılmasını kabul ettikten sonra dava açılmadan önce sorumlular........





















Toi Staff
Sabine Sterk
Gideon Levy
Penny S. Tee
Waka Ikeda
Grant Arthur Gochin
Daniel Orenstein
Beth Kuhel