Kayseri’de siyaset harlandı
Kayseri siyasetinde kartlar yeniden karılmaya başlıyor. Uzun süredir alışık olmadığımız hatta unutmaya başladığımız bir tempoya girmiş durumdayız. Hafta sonunda yapılan CHP mitingi ve hemen ardından Zafer Partisi’nin Genel Başkanı’nın şehre gelmesi, kentteki siyasi atmosferi gözle görülür biçimde hareketlendirdi. Sessiz, temkinli ve daha çok ‘arka planda yürüyen’ Kayseri siyaseti yerini artık daha sert, daha görünür ve daha iddialı bir dile bırakmaya başladı. Tıpkı eskisi gibi.
AK Partili milletvekilleri, mitingde CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından yapılan açıklamalara art arda cevap verirken, CHP İl Başkanlığı’nın ‘hodri meydan’ çıkışı da tansiyonu bir üst seviyeye taşımış oldu. Tartışma, klasik polemik sınırlarını aşarak adeta ‘kim daha güçlü, kim daha çok halkın içinde’ yarışına dönüştürdü. Kayseri’de siyaset ilk kez bu kadar açık, muhalefet ilk kez bu kadar meydan okuyucu bir zeminde çalışmalarını yürütmeye başladı.
İşin ilginç yanı ise Kayseri, geçmişte bu tarz sert siyasal çıkışlara pek alışık değildi. Ön planda olan siyasiler tüm bu........© Kayseri Gür Haber
