We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Behoud de VBOK – juist nu!

5 3 0
06.05.2019

De VBOK moet niet opgaan in Siriz, zoals het bestuur wil. Het is tijd voor volledige ontvlechting van die twee, zodat ze beide tot hun recht kunnen komen.

De Vereniging ter Bescherming van het Ongeboren Kind (VBOK) bracht vrijdag naar buiten dat een ingrijpende wijziging in de opzet aan de leden gaat worden voorgelegd. Kort gezegd houdt het voorstel in: VBOK-leden worden één op één donateur van Siriz en VBOK verdwijnt. Maar wat is VBOK, wat is Siriz en wat speelt hierin mee?

De VBOK werd bijna vijftig jaar geleden opgericht als reactie op de legalisering van abortus. De achterban – van katholiek tot reformatorisch en evangelisch – herkende zich in de missie: opkomen voor het ongeboren leven, de jonge moeder hierbij helpend. Want terwijl velen de ‘baas in eigen buik’-gedachte te grof vonden, groeide in Nederland de opvatting dat kiezen voor abortus primair een zaak van de moeder is.

De VBOK handelde vanuit een andere, de pro-life gedachte: het door God gegeven leven verdient koestering, eerbied, bescherming en........

© Katholiek Nieuwsblad