SONBAHARDA SİNDİRİMİMİZİ NASIL RAHATLATIRIZ?
Sevgili Gazete Pazar okurları,
Sonbahara girdikçe sadece hava değişmiyor. Günlük düzenimiz, yeme alışkanlıklarımız ve hareket miktarımız da değişmeye başlıyor.
Ben sağlıklı yaşamda sindirim sistemine her zaman çok önem veriyorum. Çünkü ne kadar kaliteli beslenirsek beslenelim, yediğimiz besinleri doğru şekilde sindiremiyorsak bedenimizden istediğimiz verimi almamız zorlaşır.
Bazen yemekten sonra şişkinlik hissediyoruz. Bazen kendimizi ağır hissediyoruz. Bazen de sofradan kalktıktan kısa süre sonra yeniden bir şeyler yeme ihtiyacı duyuyoruz.
Böyle zamanlarda hemen mucizevi bir karışım aramak yerine önce günlük beslenme şeklimize bakmamız gerektiğini düşünüyorum.
ÖNCE SOFRANIZI SADELEŞTİRİN
Ben sağlıklı beslenmede sadeliği çok önemsiyorum.
Bir öğünde ne kadar fazla çeşidi, ağır sosları, kızartmaları ve işlenmiş ürünleri bir araya getirirsek sindirim sistemimizin işi de o kadar zorlaşabilir.
Evde hazırlanmış, içeriğini bildiğiniz yemeklere mümkün olduğunca ağırlık verin.
Sebzeler, bakliyatlar, kaliteli protein kaynakları ve mevsimine uygun besinler sofranızın temelini oluşturabilir.
Özellikle paketlenmiş ve aşırı işlenmiş yiyecekleri günlük hayatın merkezinden çıkarmakta fayda var.
Sağlıklı beslenmek her zaman çok pahalı veya çok karmaşık olmak zorunda değil.
Bir tabak mercimek, nohut veya kuru fasulye de son derece değerli bir öğün olabilir.
Benim için önemli olan yediğimiz şeyin mümkün olduğunca doğal, sade ve gerçek bir besin olmasıdır.
HIZLI DEĞİL, FARKINDA OLARAK........
