We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Tidningarna ense: Isak ”en gasell”

2 3 0
23.09.2019

SPANIEN

Diario Vasco sammanfattar belåtet Real Sociedads seger (3-1 mot Espanyol) med följande rubrik: ”Med två nummer 9 är livet enklare”. Willian José startade och gjorde två mål, Alexander Isak gjorde ett. Enligt DV hade Isak en smärre skadekänning i fredags och fick vila. Men han kom in. Han satt bollen i nätet och han får DV att jämföra svensken med en gasell.

Mundo Deportivo använder ett beskrivande ord för varje spelare. För Isak är det lustigt nog just ”gasell”. Det korta omdömet i övrigt lyder, ”Han bröt Caleros passning, accelererade och gjorde mål. Ett fullblod”. I den katalanska upplagan av tidningen är det Barças bekymmer som dominerar. Tidningen anser sig med rubriken ”Därför” ha svaren. ”Anstränger sig inte tillräckligt, obalans i anfallsspelet och i pressen” är bara några. MD lägger till att ”Valverde känner sig skyldig och laget, som ska prata sig samman i veckan, måste vara självkritisk”.

Sport menar att det krävs en ”Omedelbar reaktion” från Barça. Det är inte försent men det måste hända något nu, påpekar Sport. I en analys över krisens sju punkter sätter tidningen upp Anfield som nummer ett. Det var där det började.

Marca är på bättre humör. ”Benzema visar vägen”. Igen. Fransmannen fixade segern på ståtliga Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (1-0 mot Sevilla). Både Marca och tidningens läsare tycker annars James var bäst på planen. ”Det var den mest tillfredställande matchen sedan jag återvände”, säger Real Madrid-tränare Zinedine Zidane. Marca har för övrigt Isaks anfallsrival Willian José som Omgångens spelare. Även Martin Ödegaard finns med i Omgångens elva.

Cadena Ser låter Reals lagkapten Sergio Ramos bränna iväg några Braveheart-salvor. Som ”Att tvivla på Real Madrid vid denna tidpunkt........

© fotbollskanalen