We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

DE LIDERATGES (2)

2 0 0
08.07.2019

L observació del murri Josep Pla a les seves Notes per a Silvia: «En el món de les relacions personals, hi ha amics, coneguts i saludats», em serveix per dir també que alguns dels meus amics, coneguts i saludats, m'han parlat de l'article anterior De Lideratges per dir-me que l'havien trobat interessant. No és un fet habitual que, d'una manera generalitzada, em comentin els articles que escric periòdicament en aquest mateix Diari de Girona. Aquest fet m'ha esperonat a endinsar-me una mica més en aquest tema, comptant, com sempre, amb la benvolença del lector.
Donar el teu punt de vista sobre un tema que conflueixen cents de milers d'opinions (milions?) no és una tasca fàcil. Només cal entrar a Google el mot «lideratge» per comprovar-ho.
Tanmateix si faig un repàs bibliogràfic de les moltes teories sobre el lideratge, observo que durant el segle XX varen sorgir cinc grans teories. Són les teories dels trets de caràcter, conductistes, de la influència de poder, de les situacions i les integratives. A l'entorn d'aquestes teories, unes 25 han creat escola amb els corresponents paradigmes diferenciats.
El primer escull que et trobes quan vols fer una aproximació al lideratge és escollir amb quina corrent de pensament vols nodrir-te, tenint en compte que liderar és conduir els teus seguidors cap al futur
«Jo soc jo i........

© Diari de Girona