We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Notes esparses postelectorals

2 0 0
20.11.2019

Dimecres passat, com molts altres opinants, vaig escriure que es produiria un pacte de govern entre el PP i el PSOE amb la condició que no fos president Pedro Sánchez; no vaig pas ser l'únic que va errar i ja veurem com acabarà tot. El dimarts, l'endemà que lliurés el meu article al Diari de Girona, van coalitzar-se per molts inexplicablement Unides Podem amb el PSOE. Aquesta jugada política estratègica que ha fet de la necessitat virtut semblava impossible, després dels maltractes recíprocs que escoltàrem durant mesos per part dels dos polítics. Laura Fanals, dijous de la setmana passada, es mostrava, en la seva columna, reticent o dubtosa amb el pacte: «És molt aviat encara i està per veure què farà el nou govern Sánchez-Iglesias si s'acaba fent realitat».

Si efectivament això tira endavant, Pedro Sánchez alegrarà tant el PP de Pablo Casado com Abascal de Vox, la qual cosa significa que al Congrés dels Diputats hi haurà gresca, una legislatura de sang i fetge. S'agreujarà tant la tensió que no sé si el líder del PSOE podrà dormir a les nits, com afirmà que no agafaria mai el son si governés amb Pablo Iglesias.

Perquè no té gaire sentit pactar ara i no haver-ho fet el 28 d'abril d'enguany. Sembla com si en Sánchez, amb aquesta gesticulació, més que convençut estigués disculpant-se davant del seu electorat per l'ascens de l'extrema dreta,........

© Diari de Girona