We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Durf toch eens te draaien in het debat

6 0 0
16.11.2021

Bij de discussie over het wel of niet invoeren van de 2G-maatregel komt steeds weer het argument naar voren dat we geen tweedeling moeten creëren.

Die tweedeling is er al en loopt langs de grens van de informatievoorziening. Mensen die zich niet laten vaccineren halen hun argumentatie uit andere bronnen dan degenen die dat wel doen, en beide informatie-‘kampen’ leven in verschillende werelden, die veelal niets van elkaar willen weten.

Sander Donkers schrijft over draaien (Voorpagina, 15 november). Ik ben het helemaal met hem eens: draaien heeft een slechte bijklank, maar het zou goed zijn als mensen meer bereid zijn om het te doen.

Je eigen mening bijstellen als iemand anders betere argumenten heeft, is niet slap maar moedig. Je eigen mening verdedigen op grond van steekhoudende argumenten is dat ook. In beide gevallen moet je naar elkaar luisteren en moeite doen elkaar te begrijpen. En vooral: erop vertrouwen dat de ander er niet op uit is je onderuit te halen. De samenleving zou ermee gebaat zijn als dat meer zou gebeuren.

Karin Breuker, Baarn

Het kabinet keek weer naar afschaffing van de dividendbelasting en weer was daarvoor geen politieke steun. Afschaffen is een prima plan, maar Rutte gebruikt de verkeerde argumenten. Nederland is tussen 2000 en 2020 27 miljard misgelopen door dividendbelastingfraude. Afschaffen dus, want met iets dat niet bestaat, kan niet gefraudeerd worden.

Tycho F.A. Huijts, Zoetermeer

Het tijdperk van de big oil is voorbij, schrijft Sheila Sitalsing terecht (Ten eerste, 16 november). En dan nu ook meteen doorpakken: onteigen het Shellkantoorgebouw aan de Carel van Bylandtlaan in Den Haag en maak er starterswoningen van. Twee vliegen in een klap, met dank aan de ex-koninklijke.

Tabe Jorritsma, Oostwold

Sander Schimmelpenninck vindt zuidelijke landen conservatieve landen waarin het lekker........

© de Volkskrant


Get it on Google Play