Cesurların fikri neyse zikri de odur!
W. Shakespeare’in Jul Sezar oyununda geçen replik şöyleydi. Korkaklar her gün ölür. Cesurlar bir kere.
Başlıktaki cesur kelimesinin aslında derviş olduğunu da biliyoruz.
Fikriyle zikri bir olmayı sadece cesurlar başarabileceklerini de.
Öte yandan cesur olmak, net olmayı gerektirir. Beyin sisi, bunun en büyük engelidir.
Çünkü beyin sisi, odaklanma güçlüğü, unutkanlık, zihinsel yorgunluk ve düşünme hızında yavaşlama ile kendini gösteren bilişsel bir durumdur.
Bilincinizi bulanık ve ağırlaşmış hissedersiniz. Korkarsınız her şeyden.
Böyle bir ülkede, günlük olayların sıra dışılığı, korkuya neden olabilir. O, normal.
Ama beyin sisi sonucunda korkmak ayrı bir vaka.
Hatta beyin sisi olmasa bile kafa karışıklığı yaşamak, kavram çatışmasıyla boğuşmak, savunduğunuz görüşlere göre tutarlılık gösterememek, çok hazin.
Bir uçtan bir uca savrulmak da. Örneğin Kanye West gibi. Gazze’nin yanında yer alırken, bir yandan da Hitler övgüsü yapan, bunu sevgi boyutuna yükselten biri o..
Çocuk istismarına uzanan suçlamaların da yapıldığı bu arkadaşın konserine, zıttı görüşlere sahip olmanıza rağmen boy göstermek, geride kalmamak için, koşa koşa gidebilirsiniz.
İbrahim Tatlıses’e kadınlara yönelik sözleri veya davranışları sonucunda tepki göstermeyip Ozan Güven’e karşı gösteri yapabilirsiniz.
Bir yanlışı........
