
PATOZUN SAATİ KAÇ LİRA?
Valiliğin açıklamasına bakarsanız 800 lira, patozcunun istediği paraya bakarsanız 1200 lira. Saati 800 liraya hiçbir patozcu fındık soymuyor.
Arada bu kadar büyük bir fark olur mu derseniz, oluyor efendim!
Biz devleti kutsal biliriz. Devlet adamlarını da saygın kişiler olarak değerlendiririz. Yönetim şekillerini beğensek de beğenmesek de devlet adına karar verdiklerini düşünerek yasalara ve kararlara uymakta tereddüt etmeyiz.
Kişiliklerine saygı duymasak da devlet adına bulundukları makama saygı duyarız.
Ceketimizin düğmesini iliklemeden karşılarına çıkmayız.
Daha yaşlılarımız namazda kıyamda durur gibi karşılarında el bağlarlar.
Kararları, kutsal bildiğimiz devlet adına alırlar ve uygularlar.
Her yıl fındık mevsimi öncesi valilik adına bir toplandı düzenlenir ve ne gereği varsa; fındık işçiliğiyle ilgili kararlar alınır. Çok ilginçtir, bir inşaat işçisinin gündeliğini valilik belirlemez de bir fındık işçisini yevmiyesini valilik belirler.
Hatta yemekli olup olmayacağını, çuval taşıyanın kaç lira alacağını falan tüm ayrıntılarıyla belirleyerek kamuoyuyla paylaşır.
Bu arada fındık soyma makinesi patozların da saatte........
© Yeşilgiresun


