Geniş kullanıcı sayısı olan bu aracın etki alanından faydalanmak isteyen büyük şirketler sosyal projelerin yanında bisiklet spor branşını destekleyerek güzel reklam yapabiliyorlar. Araba gibi de değil. Çevreci bir ulaşım aracının kullanıldığı bisiklet spor branşı insanlara daha da sempatik geliyor. Kurum imajı için doğru bir tercih olan bisiklet sporu içerisinde kısa süre öncesine kadar alanında Türkiye’nin en büyük şirketlerini görebiliyorduk. Torku, Brisa ve Salcano gibi firmalar kurdukları takım sayesinde uluslararası arenada Türk sporcularını yarıştırıyorlar ve ülke puanına iyi derecede katkı sağlıyorlardı. Şimdilerde Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve Spor Toto takımları var. Neredeyse tamamı kamu kuruluşu. Onlarda mutlaka olmalı ama şirket disipliniyle kurulan kulüplerin faydalılığı ve sürekliliği ile kıyaslanamaz. Salcano Kapadokya uzun süre önce uluslararası takımını kapatmıştı. Brisaspor ise küçülmeye gitti ama ismine yakışmayacak şekilde elini ayağını bu spordan çekmiş görülüyor. Torku ise bir kapandı bir açıldı derken gençler ile yola devam ediyor. Bir zamanlar ülke sporunun gururu olan Torku Bisiklet Takımı da uluslararası statüsünü kaybetti.

Benim de üyesi olduğum bir önceki Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetimi ülkemize muazzam iki olimpik bisiklet tesisi kazandırdı. Konya’da Kapalı Bisiklet Yarış Pisti ve Sakarya’da BMX Pisti. Olimpiyat oyunlarında dağıtılan 66 madalya ile en çok ödülün verildiği branşlardan birisidir bisiklet. Bu madalyaların 42 tanesi bu pistlerdeki yarışlarda kazanılabiliyor. Dağıtılan madalyaların 3/2’sinin verildiği bu pistlerde mevcut TBF yönetimi hiçbir ulusal yarış yapmadı. Türk bisiklet sporuna ihanettir bu yapılması gereken yarışmaları yapmayıp, daha az faydalı fakat reklamı yüksek yarışmalara yönelmek. Yakın zamandaki tek başarımız ise yarışmalarını ülkemizde yapmadığımız pist yarışmasından geldi. Seçimlerde delegeleri olmasın diye asli işini yapmayan Türkiye Bisiklet Federasyonu gibi diğer federasyonlarda ne yazık ki sorgulanmıyor. On yıllarca görev yapmasına rağmen başarı gösteremeyen federasyon başkanlarının eli cebinde gezebildiğini görüyoruz. Özgeçmişimde bu da yazsın diye spor adamı özelliği olmayan onlarca liyakatsiz yöneticilerin federasyon yönetimlerine doldurulduğunu üzülerek görüyorum. Bunlarda utanma duygusu da yok. Burada görev Gençlik ve Spor Bakanlığı’na düşüyor. Olimpiyat oyunlarını beklemeye gerek yok.

QOSHE - Federasyonlar seçime gitmeli - Mehmet Zeki Kutlu
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Federasyonlar seçime gitmeli

3 0
05.01.2024

Geniş kullanıcı sayısı olan bu aracın etki alanından faydalanmak isteyen büyük şirketler sosyal projelerin yanında bisiklet spor branşını destekleyerek güzel reklam yapabiliyorlar. Araba gibi de değil. Çevreci bir ulaşım aracının kullanıldığı bisiklet spor branşı insanlara daha da sempatik geliyor. Kurum imajı için doğru bir tercih olan bisiklet sporu içerisinde kısa süre öncesine kadar alanında Türkiye’nin en büyük şirketlerini görebiliyorduk. Torku, Brisa ve Salcano gibi firmalar kurdukları takım sayesinde uluslararası arenada Türk sporcularını yarıştırıyorlar ve ülke puanına iyi derecede katkı sağlıyorlardı. Şimdilerde Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi, Beykoz Belediyesi ve Spor Toto takımları var. Neredeyse tamamı kamu kuruluşu. Onlarda mutlaka olmalı ama şirket disipliniyle kurulan........

© Yeni Birlik


Get it on Google Play