We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Digitalizacija Dodika: Ana voli Milorada

2 0 0
11.01.2019

Zamislite da Nobelov komitet razglasi vest: Ana Brnabić dobila je Nobelovu nagradu za fiziku!

- Za fiziku!? Bog te mazo, kakve ona ima veze sa fizikom? - odmah bi se tu našao neki pametnjaković da pita ono što je svima jasno.

- Pa ima! - odgovorio bi Nobelov komitet: "Ana Brnabić je nagrađena za doprinos razvoju bežičnog naprednjaštva, što je podvrsta bežične telegrafije za koju je Nobelova nagrada već dodeljena 1909. godine. Međutim, bežična telegrafija je odavno usavršena, ali se bežično naprednjaštvo tek razvija".

- Aha! Njen doprinos razvoju bežičnog naprednjaštva jeste nemerljiv, zato što je Ana, zaista, najbolji bežični naprednjak savremenog čovečanstva! - priznaće onaj pametnjaković, ili što bi reko predsednik Vučić, "onaj genije", jer je "onaj genije" naziv za sve one ljude koji su geniji ali predsednik misli da nisu. Dok, oni geniji za koje predsedik Vučić misli da su premijeri, nisu premijeri. A nisu ni geniji. Čudna neka zemlja.

Bežično naprednjaštvo je, napisaće u obrazloženju Nobelov komitet, mogućnost da budete veći naprednjak čak i od žičanih naprednjaka, koji su sa svojom strankom povezani raznim žicama, poput mesnih odbora, opštinskih odbora, gradskih odbora, izvršnih odbora, dok Ana Brnabić nije ni u jednom od tih partijskih odbora, faktička je bežična, a mnogo je bolji naprednjak od svih ostalih.

- Zaslužila je! - rekla bi čak i srpska opozicija da kojim slučajem Ana........

© TV N1 Sarajevo