We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

SDP-ov problem nisu ljudi koje sada izbacuju. S njima ili bez njih, svejedno, stranka je umrtvljena

1 0 0
28.07.2021

Ohoho. Upravo u simbolički krajnje neugodnom trenutku, kad je Možemo na uzorku cijele Hrvatske po popularnosti prestigao SDP, u SDP-u nogiraju ljude iz stranke. Šutnuli su Rajka Ostojića, koji je bio Milanovićev ministar zdravstva, Gordana Marasa, bivšeg predsjednika organizacije u Zagrebu, dvojicu Bernardićevih stranačkih činovnika, Zvanu Brumnića i Nikšu Vukasa… U prije izbora raspuštenom zagrebačkom SDP-u, sad nanovo upisuju članove, ali izgleda da će ih ostati samo 40 posto iz starog sastava. Ostali se sa SDP-om više ne bi igrali socijaldemokracije. A nema ni novih entuzijasta koji bi tražili pristupnicu.

Članak se nastavlja ispod oglasa

Vodstvo na čelu s Peđom Grbinom očito smatra da će svoju stranku, koja u anketama konstantno pada, podići ako pedagoški izbaci one koji nisu bili na liniji novog prezidija. Dosta neobična filozofija.

Računica koju je stvarno teško pojmiti

Naime, ti Bernardićevi pobočnici na stranačkim su izborima već izgubili bitku. Sjede u magarećoj klupi, više ih se ništa ne pita, a slabo ih se i pozdravlja. A činjenica da su, osim Gordana Marasa, svi kojima su pokazali vrata i saborski zastupnici, čini ovu Grbinovu taktiku još bitno nesuvislijom. Jer SDP – koji se na lanjskim izborima ionako nije proslavio sa svoja 32 mjesta u Saboru (naspram HDZ-ovih 64) – ostat će ovako na nešto preko 20 zastupnika. Kakva je to računica da se bacaju van iz stranke ionako potpuno neutjecajni članovi ekipe koji su, uz to, posjednici parlamentarnih mandata i dio su saborskog Kluba zastupnika SDP-a – to je stvarno teško pojmiti.

Da se odmah dobro razumijemo, ne bih htjela biti odvjetnica Ostojića i Marasa, a stvarno ponajmanje Brumnića i Vukasa, o toj dvojici anonimusa nemam ni jednu natuknicu jer njihova imena i nemaju nikakvoga značenja, ni značaja. Ali oni su proizvod SDP-a. Nisu oktroirani s Venere. Netko ih je birao i podržavao. Sada su pobijeđeni, okej, ali zašto trebaju biti izbačeni?

Članstvo se ionako već dobrano razbježalo

No, dugogodišnja politički jalova i krajnje mutava politika SDP-a – ako se njihovo besmisleno batrganje i parolašenje uopće smije nazvati politikom – dovela je, evo, i do ovoga. Metlom čiste u........

© Telegram


Get it on Google Play