We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Bilo je to istjerivanje duhova iz 2017. ili još jedan Barcelonin kolaps i PSG-ova osveta

6 1 2
17.02.2021

Zadnja izmjena: 17. veljače 2021.

Prije četiri godine Barcelona je na Camp Nouu odigrala jednu od najslavnijih utakmica u svojoj europskoj povijesti, dok je PSG doživio vrlo vjerojatno jednu od najsramotnijih. Znate o čemu govorim; 6-1, slavlje Sergija Roberta, La Remontada, ošamućeni pogled Unaija Emeryja, ponos i slava jednih, suze i raspad drugih. Nogomet se od tada promijenio kao da je prošlo cijelo desetljeće, a ne četiri godine, ali jedno je ostalo isto: i Barcelona i PSG uložili su milijune kako bi došli do europskog naslova, ali su i jedni i drugi ostali kratki.

Liga prvaka je prepuna kontradikcija, što je vjerojatno, u ovom trenutku njene povijesti, njen najveći mamac za gledatelje. Riječ je o natjecanju najboljih nogometnih momčadi Europe, a time i svijeta, koje istovremeno isporučuje vrhunski nogomet na terenu i poštenu dozu nepotizma i korupcije izvan njega. Ali čak i ako se spustimo s društvene na partikularnu razinu, Liga prvaka je, čini se, već neko vrijeme nerješiva zagonetka čak i za najbogatije klubove.

Kako osvojiti ono što svi žele osvojiti? Real Madrid je to uspio četiri puta u pet godina, triput zaredom, ali je u istom periodu samo jednom imao momčad koja je postala nacionalni prvak. Manchester City je modelirao cijeli klub, od uprave, struke pa do igrača kako bi dobio Pepa Guardiolu, ali nije došao niti do finala. Barcelona ima najboljeg igrača svih vremena i nije finale vidjela od 2015., dok je PSG upogonio cijelu moć jedne bogate (i opresivne)........

© Telegram


Get it on Google Play