menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Bir “mahkûmiyetin” bize anlattığı

193 16
22.10.2025

Diğer

22 Ekim 2025

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş

Sinan Ateş cinayeti dosyasında yer alan bilirkişi raporunu haberleştiren T24 muhabiri Asuman Aranca, İstanbul’daki bir asliye ceza mahkemesi tarafından 10 ay hapis ile cezalandırıldı.

Mutlu bir tesadüf mü, yoksa tatsız bir tesadüf mü desem, bilemiyorum ama mahkemenin kararını verdiği gün aynı zamanda Dünya Gazeteciler Günü’ydü.

Hükmün açıklanması geri bırakıldığı için Asuman Aranca şimdilik hapis yatmayacak.

Ancak bu cezanın varlığı başının üzerinde Demokles’in kılıcı gibi sallanmaya devam edecek. Çünkü bu karar, Aranca’yı sadece geçmişte yazdığı haber nedeniyle cezalandırmıyor, bundan sonra gazetecilik yapmaya devam ederse başına çok işler açılacağı konusunda uyarıyor.

Deyim yerindeyse “ayağını denk al, canımızı sıkma” diyorlar.

Adliyemiz diyor ki; etkili ve güçlü birilerinin canını sıkacak başka haberler yazarsan ondan da cezayı yersin, hepsini topluca yatarsın; ne zaman çıkarsın Allah bilir!

Asuman’a verilen cezanın gerekçesi “soruşturmanın gizliliğini ihlal!”

Türk Ceza Kanunu’nun bu maddesi mahkemelerimiz tarafından “işine geldiği gibi” yorumlanan bir madde.

“Soruşturmanın gizliliği” ilkesi, sağlıklı bir soruşturma için şüphelinin leh ve aleyhine olan delillerin toplanması için gereklidir.

Adil yargılama böyle başlar ve masumiyet karinesi ile özel........

© T24