Dersom man skal ta bort noen offisiell høytidsdag, bør man heller se å ta bort 1. mai som ble innført som offisiell høytidsdag i 1947, framfor å ta bort Kristi himmelfartsdag, første og andre pinsedag. Når man diskutere denne saken om å fjerne de kristne helligdager, er deres begrunnelse for å gjøre dette, er at man har fått skille mellom kirken og staten.

Mange av disse høytidsdager som skjærtorsdag, langfredag, andre påskedag, Kristi himmelfartsdag og andre pinsedag kommer på forskjellige tidspunkt på året.

Det var skremmende at Ane Breivik ifra Unge Venstre tidligere ytret ønske om å ta bort de kristne helligdager, når man vet at Norge har vært ett kristen land i over 1.000 år. Unge Venstre ønsker ikke å ta vare på dette. Dersom Unge Venstre fikk bestemme, vil man beholde disse fridager, og at man skulle selv få velge når på året når man vil ta disse dager. Dette forslaget passer ikke for de ansatte som jobber og går på skole eller universitet og det vil koste mer for å få dette gjennomført.

Det er noen som sier at man skal ta hensyn til våre nye landsmenn. Men dersom noen flytter til Østen, må man innrette seg til de helligdager dette landet har, og da må våre de nye landsmenn akseptere våre kristne helligdager. Norge har vært ett kristen land i over 1.000 år, og mange ønsker å videreføre de kristne helligdager.

La oss få ha de kristne helligdager som det er i dag, og at 1. mai og de kristne helligdager blir behandlet likt.

QOSHE - La oss beholde helligdagene - Arild Sandvoll
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

La oss beholde helligdagene

35 0
23.05.2024

Dersom man skal ta bort noen offisiell høytidsdag, bør man heller se å ta bort 1. mai som ble innført som offisiell høytidsdag i 1947, framfor å ta bort Kristi himmelfartsdag, første og andre pinsedag. Når man diskutere denne saken om å fjerne de kristne helligdager, er deres begrunnelse for å gjøre dette, er at man har fått skille mellom kirken og........

© Ságat


Get it on Google Play