Simone Weil blev født i 1909, og døde i 1943, i en alder af bare 34 år. Hun blev optaget ved den berømte eliteskole École Normale Supérieure på samme tid som Simone de Beauvoir, og forlod skolen med udmærkelse i 1931. Weil forblev en marginalfigur, en social aktivistisk tænker drevet af et ønske om at afsløre arbejdets skjulte sandhed – en grænsefilosof for hvem mennesket er fanget mellem en manipuleret verden og en længsel efter godhed og skønhed.

Weil hører på linje med Nietzsche og Heidegger med til listen af såkaldt ‘farlige tænkere’, men i modsætning til dem optager hun ikke engang en niche i det etablerede filosofiske pantheon. Begrundelsen er ikke at Weil ikke lever op til en idé om konsistens i argumentation, men snarere at hun fører en gammel tradition i tænkningen videre, for hvem filosofi og religion/teologi ikke lader sig adskille. Selv lægger hun grunden for en kristen platonisme.

En degeneration af både Gud og fædreland der leder til dødslejrene og nationalsocialismen.

Rodfæstelsen er et bestillingsarbejde fra eksilmiljøet i London omkring Charles de Gaulle og udgivet i 1949. Et bud på en diagnose og en fremtidig social-politisk . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement

The post Denne verdens nihilisme appeared first on NY TID.

QOSHE - Denne verdens nihilisme - Alexander Carnera
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Denne verdens nihilisme

34 0
31.03.2024

Simone Weil blev født i 1909, og døde i 1943, i en alder af bare 34 år. Hun blev optaget ved den berømte eliteskole École Normale Supérieure på samme tid som Simone de Beauvoir, og forlod skolen med udmærkelse i 1931. Weil forblev en marginalfigur, en social aktivistisk tænker drevet af et ønske om at afsløre arbejdets skjulte sandhed – en grænsefilosof for hvem mennesket er........

© NY TID


Get it on Google Play