We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

«Det er bestandig en glede å se unger som spiller fotball. Noen er så småvokst at du bare hører kjeften på dem»

2 0 0
14.02.2019

I dag skal jeg skrive litt om oss frilansere; Vi som tar jobbene de etablerte journalistene styrer unna. La meg gi dere tre eksempler: Kveldskonsert med atonale småstykker for piano og saksofon, bispekonferanser om ny liturgi og fotballturneringer for 6-åringer med kampstart søndag klokken 0800.

Ikke misforstå, det er klokkeslettet som suger, ikke det å se unger spille fotball. Det er bestandig en glede. Ikke minst når du ser talentet glitre nede i kunstgresset. Noen er så småvokst at du bare hører kjeften på dem, men du ser med en gang hvem som «har det i seg».

Finurlig kan de også være. Under en kamp på Bjerkaker passerte jeg en klump småtasser som hadde leiret seg på gummiasfalten, og da fikk jeg med meg denne:
Hun på sju: «Vet du koffør et tusenbein ikkje spelle fotboill?»
Han på åtte: «Kanskje førr det at dæm e så sein?»
Hun på sju igjen: «Nei, det e førr det at når dæm har fått på sæ fotboillskoan så e kampen over. Dærførr e det.»

Det hører med til historien at jeg gjentok vitsen flere ganger ved kaffebordet « 70» på Hotel With og hver gang til jubel og klappsalver.

Ideen til temaet fikk jeg etter en tilfeldig stopp utenfor det nye akvariet på Kystens Hus i Tromsø. Dere vet det som har erstattet det knapt årsgamle, det som sin unge alder til tross fikk diagnosen «inkontinens» – altså ufrivillig vannlating.........

© Nordnorsk Debatt