menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

Filistin’de Kan ve Gözyaşı

15 0
26.07.2026

Yeryüzünde zulüm devam ediyor; özellikle de İslam coğrafyasında... Adeta her yer Kerbelâ, her an âşura (Hicri Muharrem ayının 10. günü)... Gün geçmiyor ki kan, gözyaşı, zulüm ve bombalar eksilmesin; gün geçmiyor ki adalet ve insanlık ayaklar altına alınmasın. Kim siper edecek gövdesini bu hayasızca akının.

Gazze'de Dört Kız Kardeş ve Annesi

Filistin’in Gazze Şeridi’nde süregelen insanî kriz, yürek burkan bir trajediye daha sahne oldu. Refah şehrinden göç etmek zorunda kalan ve Han Yunus’un Mevâsî bölgesinde sığınılacak bir yer arayan dört

Filistinli kız kardeş, düzenlenen hava saldırısında anneleriyle birlikte hayatlarını kaybetti.

Takva, Yakın, İhsan ve İman isimli kardeşler tıp fakültesi öğrencisiydiler ve savaşta yaralananlara kısmen de olsa yardım ediyorlardı.

Bu körpecik kız kardeşler Refah Tugayı komutanı Muhammed Mahmud Şabana’nın (Ebu Enes) kızlarıydı.

Bu dört genç kız kardeşin ölümü, Filistin’deki sivil kayıpların boyutunu bir kez daha gözler önüne sermeye yetiyordu.

Batı Şeria'da Direniş ve Zulüm

Bir başka........

© Milat