POLITIK Det er tydeligt, at der er delte meninger om, hvilken rolle Venstre skal pacere sig i. Det gælder både på landsplan – ( regeringsansvar – CO2 afgift) og regionalt.

Siden region Midtjylland blev dannet har der ved alle valg været er rødt flertal. Det gjaldt også efter sidste valg i 2021. Her valgte så yderligere det Konservative Folkeparti og Kristendemokraterne at tilslutte sig det røde flertal i konstitueringen, inden Venstre blev inviteret til forhandlinger. Vi havde derefter to muligheder sammen med DF og NB. Vi kunne holde os uden for konstitueringen, eller vi kunne tilslutte os den og være med ved bordet, når de næste fire års politik skulle besluttes. Vi valgte det sidste. Venstre er ikke et protestparti men et ansvarlig parti, der søger den indflydelse, vi kan få. Men derfor er vi stadig opposition til regionsrådsformanden og hans flertal med de konservative og de røde partier.

Og det drøfter vi løbende i Venstres regionsrådsgruppe. Men indtil nu har der i gruppen været et massivt flertal for at søge indflydelsen også de gange, hvor vi kun har fået beslutningerne forbedret lidt.

Senest omkring budgetlægningen for 2024. Allerede på sommergruppemødet i 2023 drøftede vi strategien for budget 2024. Med region Midtjyllands dårlige økonomi, var vi klar over, at der skulle spares. Den nemme løsning for Venstre, ville derfor have været, at holde sig uden for budgetvedtagelsen. Men der var i Venstres gruppe stor opbakning til, at Venstre skulle gå efter indflydelsen. Vi brugte vores indflydelse. Var den så stor nok? ja det kan vi have forskellig holdning til. Personlig tænker jeg mest på de vælgere, vi er valgt af. Jeg fornemmer, at de ønsker vi skal præge beslutningerne også når de er konfliktfyldte og medfører kritik.

Men det betyder langt fra, at vi nikker til alt, hvad flertallet beslutter. Lad mig blot nævne, da hjemtagning af rengøringen på AUH skulle besluttes. Det kostede cirka 12 mio. kr. Det var Venstre klart imod og stemte derefter. Vi havde meget heller set, at der rundt på AUH kunne være ansat ekstra personaler med sygeplejefaglige kompetencer.

Venstre går også til valget i 2025 med det sigte, at Venstre skal vinde formandsposten. Blandt andet derfor kan Venstre heller ikke bare være et protestparti - men må daglig præstere en saglig linje. Det har Anders G. Christensen som Venstres gruppeformand - med næsten fuld opbakning fra Venstres regionsrådsgruppe gjort de seneste år. Jeg håber, det kan fortsætte frem til næste regionsrådsvalg. Så Anders G. Christensen også der, kan være et seriøst bud på en borgerlig regionsformand.

QOSHE - Skal Venstre tage regionalt ansvar? - Ib Bjerregaard
menu_open
Columnists Actual . Favourites . Archive
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Skal Venstre tage regionalt ansvar?

5 0
03.04.2024

POLITIK Det er tydeligt, at der er delte meninger om, hvilken rolle Venstre skal pacere sig i. Det gælder både på landsplan – ( regeringsansvar – CO2 afgift) og regionalt.

Siden region Midtjylland blev dannet har der ved alle valg været er rødt flertal. Det gjaldt også efter sidste valg i 2021. Her valgte så yderligere det Konservative Folkeparti og Kristendemokraterne at tilslutte sig det røde flertal i konstitueringen, inden Venstre blev inviteret til forhandlinger. Vi havde derefter to muligheder sammen med DF og NB. Vi kunne holde os uden for konstitueringen, eller vi kunne tilslutte os den og være med ved bordet, når de næste fire........

© Midtjyllands Avis


Get it on Google Play