menu_open Columnists
We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close

MARAŞ OLAYLARINI ÇIKARTANLARI ÇOK İYİ BİLİYORUZ ONLARA FIRSAT VERMEYECEĞİZ

5 8
21.12.2025

Bir süredir Kahramanmaraş’ta iz bırakan isimleri yazıyorum. Bu yazı serisiyle ilgili çok güzel geri dönüşler aldım. İlgi ve teveccüh, sorumluluğu da beraberinde getiriyor. O nedenle bu seriye devam edeceğim.

Ancak bir süredir içimde kalan başka bir eksik vardı. Günlük, aktüel konuları yeterince değerlendiremediğimi fark ettim. İşte bu ihtiyaçtan hareketle, “Satır Arası” adı altında ikinci bir köşe açmaya karar verdim.
Bu köşede; gündemin satır aralarında kalanları, konuşulmayanları ve görmezden gelinenleri yazacağım. Umarım yazdıklarımı beğenirsiniz

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, tabiri caizse bir iftiraya kurban edilmiştir.

Prof. Dr. Nafi Baytorun’dan sonra göreve gelen rektörlerin neredeyse tamamı görev sürelerini tamamlayamadan görevden alındılar. Doğrusu buna pek de şaşırmıyorum.
Kahramanmaraş’ta bir insan biraz başarı hikâyesi yazmaya kalksa, ayaklarının altındaki çakıl taşları bir anda koca kayalara dönüşür. Dün böyleydi, bugün böyle; görünen o ki yarın da böyle devam edecek.

Alptekin Hoca ve ekibi, zarar eden ve Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi dahi gündeme gelen Tıp Fakültesi Hastanesi’ni yeniden ayağa kaldırdı. Bu süreçte, oradan haksız kazanç elde edenlerle ciddi bir mücadele verildi.

Ne yazık ki bu şehirde, okumuşu da cahili de en ufak bir manipülasyonda dolduruşa gelmeye çok müsait. “Vurun abalıya” anlayışı hâlâ canlılığını koruyor.
Hani bir kıssa vardır: “Bana suçsuz olanlar taş atsın.”
İşte bugün tam olarak bunu yaşıyoruz.

Ama bu kumpası kuranlar şunu iyi bilsinler: Allah kimsenin hakkını yerde bırakmaz.
Bugün kurulan kumpas, yarın dönüp dolaşıp sahibini bulur.

Merhum Kazım Karabekir Paşa’nın meşhur bir sözü........

© Maraş Gündem