We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Er tida moden for å søke om et nytt OL i Tromsø?

5 0 0
06.02.2019

Vinter-OL og Fotball-VM i Russland. Sommer-OL i Kina. Fotball-VM i Qatar. Alle har det til felles at de arrangeres av nasjoner uten reelt demokrati, og hvor undertrykking av politiske motstandere, religiøse grupper, homofile og kvinner nesten ikke kjenner noen grense. «Hvorfor er ikke vi mer som dem?», spør FIS-president Gian-Franco Kasper.

Hvis noen lurte på om tida var moden for å søke om nytt OL i Tromsø, er svaret nei. Ifølge FIS-presidentens siste utsagn er vi ikke rustet for slikt. Vi har nemlig et levende demokrati. Spørsmålet er snarere om Norge heller bør boikotte VM-kvalik og melde seg ut av FIS og IOC?

President Gian-Franco Kasper i Det internasjonale skiforbundet (FIS) ga mange idrettsinteresserte kaffen i vrangstrupen da han tirsdag kom med sjokkutspillet: «Det er lettere for oss å arrangere OL i diktaturer. Da må vi heller ikke bruke tid på miljøbevegelsen», i et intervju med den sveitsiske avisen Tages-Anzeiger.

Og for at ingen skulle tro at utsagnet er tatt ut av sammenhengen eller misforstått, la han for ordens skyld til: «Det er bare det at det er lettere for oss i diktaturer. Fra et forretningsmessig synspunkt, sier jeg: Jeg vil bare gå til diktaturer, jeg vil ikke argumentere med........

© iTromsø