We use cookies to provide some features and experiences in QOSHE

More information  .  Close
Aa Aa Aa
- A +

Ocvali kompleksaš i džepni diktator gura svijet prema nuklearnoj katastrofi

4 2 4
01.03.2022

U OVOM času, dok granate padaju po Kijevu, a svijet visi nad ponorom kataklizmičnog sukoba, po društvenim mrežama, medijima, trgovima i kavanama nagađa se o budućim Putinovim potezima: namjerava li odsjeći snage ukrajinske vojske na istoku države ili je nakanio udariti ravno u predsjednički ured pa prisiliti Zelenskog na kapitulaciju. Ili je, prema planu minuciozno razrađenom u Kremlju, sve ovo predigra za nešto ozbiljnije, uvertira za strašan udar s nezamislivim posljedicama, kako je dao naslutiti u obraćanjima javnosti.

Nagađa se tako danima, otkako je portabl diktator naredio vojni pohod na Ukrajinu. Sudionici debata, međutim, polaze od pretpostavke da ruski predsjednik zaista ima razrađenu strategiju ukrajinske avanture, da je smireni šahist s barem tri unaprijed osmišljena poteza, a ne luđak s pristupom opasnom oružju koji prijetnjama i sukobima liječi psihofizičke komplekse.

Najkraća verzija ukrajinske krize kaže da ta država godinama služi kao poligon za stratešku igru velikih sila. Rusija ju je produbila na najsiroviji način - pokretanjem rata. Putinofili po društvenim mrežama važno tumače kako im je miljenik na to bio prisiljen jer bi se, u protivnom, NATO Rusiji "uvukao u meki trbuh", kako nijedan ruski predsjednik ne bi dopustio "to", a "to" je, u ovom slučaju, daleka slutnja ulaska Ukrajine u NATO.

Da Putin nije pokrenuo rat, dogodilo bi se samo jedno: rata ne bi bilo. Ljudi u Ukrajini, neovisno o tome jesu li........

© Index


Get it on Google Play